Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2020. 10:58 >> 12:31

U OPŠTINI BAR

Usvojen strateški plan razvoja do 2025.

Strateški plan razvoja opštine Bar 2020-2025. godine usvojen je na juče započetoj 20. sjednici Skupštine opštine Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da su usvajanjem plana prepoznati partneri i finansijski okvir za njegovu realizaciju.

"Ispunili smo obećanje sa početka mandata ove lokalne uprave - ponudili smo važan dokument - kombinaciju potreba i želja, vodeći računa o realnom planiranju u finansijskom smislu", rekao je Raičević na zasijedanju lokalnog parlamenta.

Strateškim planom, kazao je on, stvara se povoljan ambijent za buduća investiciona ulaganja, za dalju izgradnju infrastrukture, jačanje privrede-turizma, poljoprivrede i drugih grana, uz očuvanje životne sredine, kao i za kreiranje većeg broja kvalitetnijih radnih mjesta.

Raičević je istakao da je plan usklađen sa Strategijom regionalnog razvoja Crne Gore 2020-2025. i Zakonom o regionalnom razvoju.

"Pored okvirnog budžeta za realizaciju projekata iz Strateškog plana, lokalna uprava je prepoznala i potencijalne partnere, uz čiju finansijsku i tehničku podršku će raditi na implementaciji plana. Osim sredstava opredijeljenih budžetom Opštine Bar, akcenat će biti stavljen na mogućnost iskorišćavanja sredstava iz državnih fondova i fondova EU i drugih donatora. Ovim dokumentom definisan je i plan sprovođenja navedenih projekata za period od pet godina, čijom realizacijom će život svakog pojedinca u Baru – dakle svakog sugrađanina i svakog gosta – biti značajno bolji, kvalitetniji i sadržajniji. Projektima koje smo definisali želimo da ostvarimo viziju Bara kao modernog grada, privrednog čvorišta i grada bogatog kulturnog nasljeđa koji živi tokom cijele godine, koji ima kvalitetne sadržaje za ugodan život građana svih generacija, čime se Bar razvija u željenom pravcu", istakao je Raičević.

Sjednica bez Đurovića i Laloševića

Odbornici Dejan Đurović i Vasilije Lalošević iz kluba DF-SNP u Baru, neće prisustvovati današnjem nastavku sjednice SO Bar u znak protesta zbog jučerašnjih dešavanja u Budvi, Baru i drugim crnogorskim gradovima, saopšteno je iz SNP-a.

"U trenucima dok se proganjaju, privode i hapse najveći crkveni velikodostojnici, poslanici, predsjednik jedne opozicione opštine, odbornici, sekretari lokalnih samouprava, dok se prebija omladina i uz sve to ukida pravo desetinama hiljada crnogorskih građana na slobodu vjeroispovjesti, najmanje što možemo da uradimo je da na ovaj način skrenemo pažnju našim sugrađanima, ali i široj javnosti, da ovakvo ponašanje režima ne vodi ničemu dobrom", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније