Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2020. 12:34 >> 12:34

ZBOG SITUACIJE U BUDVI

Demokrate pisale Ombudsmanu

Klub poslanika Demokratske Crne Gore podno je pritužbu Ombudsmanu zbog, kako navode, povrede ljudskih prava i sloboda tokom aktuelnih dešavanja u opštini Budva.

"Svjedoci smo proteklih dana da se, nakon pravne hajdučije u režiji DPS-a, političke partije koje su poražene na redovnih lokalnim izborima u Budvi održanim 16. 10.2016. godine, predstavljaju kao legalna lokalna vlast u opštini Budva. Navodni v.d predsjednika opštine Budva Vladimir Bulatović u prvim minutama nakon što je sio na mjesto predsjednika opštine Budva atakuje na osnovna ljudska prava zaposlenih u organima i službama opštine Budva", navodi se u pritužbi.

Navodi se da je aktom od 24. juna2020. Vladimir Bulatović dao nalog obezbjeđenju opštine Budva da "spriječi ulazak svih osoba u opštinu Budva, osim onih koja su navedena u posebnom spisku".

"Famozni spisak lica kojima je jedino dozvoljeno da mogu ući u službene prostorije opštine Budva nalazi se kod privatnog obezbjeđenja koje kontroliše ulaz u prostorije opštine Budva koji je nepotpisan i neovjeren, i niko ne zna ko je autor tog spiska", kaže Klub poslanika Demokratske Crne Gore.

Kako se ističe, ne samo da se zabranjuje ulazak u službene prostorije opštine Budva smijenjenim funkcionerima Marku Batu Careviću i Krstu Radoviću, već tu zabranu širi i na sve odbornike i poslanike, kao i na zaposlene službenike i namještenike opštine Budva koji se ne nalaze na tom spisku.

"Nezabilježen je atak ovog samozvanog predsjednika opštine Budva da tako drsko i protiv svih važećih normi u pravnom poretku Crne Gore i međunarodnim konvencijama, povređuje pravo na rad zaposlenim službenicima i namještenicima opštine Budva, zabranjujući im dolazak na svoja radna mjesta, osim onim čija je imena neko, za sada se ne zna ko, stavio na spisak i dostavio privatnom obezbjeđenju koje kontroliše ulazak u prostorije opštine Budva", navodi se u pritužbi Ombudsmanu.

Takođe, Klub poslanika Demokratske Crne Gore kaže da pored povrede prava na rad, Bulatović je onemogućio građane Budve da ostvaruju prava pred organima i službama lokalne uprave, čime se, kako ocjenjuju, direktno povređuju prava građana opštine Budve na lokalnu samoupravu, koju im garantuje Ustav Crne Gore.

"Zahtijevamo od vas da hitno reagujete i, saglasno Zakonu o Zaštitniku/ci ljudskih prava i Sloboda Crne Gore, nakon što utvrdite da je došlo do povrede ljudskih prava i sloboda na gore navedeni način, donesete Mišljenje sa preporukom za hitno otklanjanje daljeg vršenja povrede ljudskih prava i sloboda prema zaposlenim u opštini Budva, odbornicima SO Budva i legalno izabranim funkcionerima opštine Budva", piše u pritužbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније