Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2020. 07:19 >> 07:21
3

MEĐUVLADINA KONFERENCIJA

Poglavlje 8 otvaramo 29. juna

Crna Gora dobila je zeleno svjetlo država članica EU za otvaranja jedinog preostalog pregovaračkog poglavlja 8 - Konkurencija. Pobjeda saznaje da će Međuvladina konferencija na kojoj će zvanično biti otvoreno ovo poglavlje, biti održana 29.juna, najvjerovatnije u formi video konferencije.

Premijer Duško Marković kazao je da je otvaranjem poglavlja 8, Crna Gora potvrdila da je država koja je najperspektivnija i najbliža članstvu u Evropskoj uniji.

O predlogu za otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom pozitivno su se izjasnili predstavnici EU zemalja u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA), a danas bi trebalo da ga potvrdi i Odbor stalnih predstavnika zemalja članica EU u Briselu (COREPER).

I Srbija otvara još jedno poglavlje

Prema informacijama Pobjede, na istoj Međuvladinoj konferenciji i Srbija će otvoriti još jedno poglavlje u pregovorima, poglavlje 2 - Sloboda kretanja radnika.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније