Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

23. 06. 2020. 22:02 >> 22:00
15

SNP I RADNIČKA PARTIJA

Pravo na slobodu vjeroispovijesti pripada i ljekarima

SNP i Radnička partija istakli su da DPS, prozivanjem ljekara iz Nikšića, koji su učestvovali na litijama, pokazuje nedostatak časti, poštenja i odgovornosti, a dokazuje da u Nikšiću još živi duh slobodarstva.

"Da je u Nikšiću uvijek provejavao duh slobodnog razmišljanja i promišljanja pokazalo je i 73 doktora koji su radno i životno vezani za ovaj grad", ističu u SNP-u.

"U nedelju, ispred crkve sv. Vasilija Ostroškog, okupili su se i stali uz pravoslavni narod i građane Nikšića, i poslali jasnu poruku slugama ostrašćenog režima: vjera u Boga i vjera u bližnjega svoga ne može biti alternativa za demagoške parole, nesuvisle izjave, koje ovih dana plasiraju podanici vladajuće stranke", ističe se u saopštenju SNP-a

RP: DPS ispolitizovao ljekarsku profesiju

Napadi na ljekare iz Nikšića koji su prisustvovali litiji, nijesu zabilježeni u savremenim demokratijama, a najbolji su opis političkog manira Demokratske partije socijalista, koju izgleda prati nedostatak časti, poštenja i odgovornosti među njenim predstavnicima, ističu u Radničkoj partiji.

"DPS je ispolitizovao ljekarsku profesiju, propagirajući članstvo u vladajućoj partiji kao najbolji put do uspjeha i na taj način prvi put u istoriji Crne Gore napravio podjelu na podobne i nepodobne ljekare. Otpor ljekara iz Nikšića porazio je njihovu trodecenijsku politiku i naveo ih da na jedan primitivan način, kako samo oni znaju, bez ikakvih argumenata sasipaju salve uvreda onima kojima mogu samo da se poklone. Valjda bi kao vremešni učesnici političkog života trebali da znaju da mnogi građani Nikšića tim ljekarima duguju život, a DPS duguje samo državi koju je opljačkao", ističe se u saopštenju.

Podsjećaju da je pravo na slobodu vjeroispovijesti Ustavom garantovano svim građanima i ne može biti osporeno, a to pravo pripada i ljekarima.

"Raduje nas što će predvodnik promjena biti intelektualna elita Crne Gore, na čiju snagu režim nema odgovor. Primitivizam i nepristojna politika lagano klize u istoriju", zaključuju u ovoj partiji.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније