Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 06. 2020. 13:02 >> 19:47
11

BRISEL

Zeleno svjetlo EU za otvaranje Poglavlja 8

Crna Gora dobila je zeleno svjetlo od držva članica Evropske unije (EU) za otvaranje pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija, saznaje dopisnik TVCG iz diplomatskih izvora u Briselu.

O predlogu za otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom pozitivno su se izjasnili predstavnici EU zemalja u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje, a sjutra bi trebalo da ga potvrde i stalni predstavnici zemalja članica EU u Briselu.

Međuvladina konferencija o otvaranju Poglavlja 8 mogla bi biti održana početkom naredne sedmice.


Odluka o otvaranju posljednjeg pregovarackog poglavlja sa CG donesena je tokom posljednje nedjelje hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU.

Predsjedavanje Savjetom EU od 1.jula preuzeće Njemačka.

Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније