Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2020. 07:51   >>  07:50 11

BEZ DIJALOGA U BUDVI?

Jedni bi pregovore, drugi da rade

Iako je u petak načelno dogovoreno da se dijalog za smirivanje tenzija i iznalaženje rješenja za prevazilaženje političke krize u Budvi između predstavnika partija zastupljenih u lokalnom parlamentu nastavi danas, sve su prilike da do nove runde dijaloga neće doći.

Pobjedi je juče iz budvanske većine, koju sada čine Demokratska partija socijalista, Crnogorska, Socijaldemokrate i nezavisni odbornik Stevan Džaković, nezvanično rečeno da će novoizabrani vršioci dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine opštine Budva Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, umjesto na sastanak sa predstavnicima partija, doći na svoja radna mjesta i početi da rješavaju nagomilane probleme sa kojima se, usred turističke sezone, suočava najbogatija opština u državi.

Sa druge strane, razriješeni predsjednik Marko Carević poručuje da im vlast neće lako prepustiti.

Carević je Pobjedi rekao i da će tim Demokratskog fronta i Demokrata, koji čine menadžer grada Milo Božović, šef kabineta predsjednika opštine Nikola Jovanović i odbornici Dragan Krapović i Mijomir Pejović, doći na sastanak u dogovoreno vrijeme, a da će nakon toga ,,odlučiti šta dalje“.

"Za poslije ćemo viđet. Mi imamo dogovor. Iako je jasno da oni neće održati riječ, mi ćemo doći. Nama je data riječ važnija od fotelje", rekao je Carević Pobjedi.

Dodao je i kako bi volio da do dogovora dođe, a ukoliko ne dođe, Carević poručuje da im "vlast sigurno neće propustit onako kako su oni to mislili".

Crnogorska je još u subotu saopštila da njihov predstavnik Vladimir Bulatović više neće učestvovati u dijalogu koji se, kako su naveli, vodio kao do sada.

"Mi smo novo rukovodstvo koje želi da opština normalno funkcioniše i sva odgovornost je na onima koji to ne žele da prihvate", saopštila je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović.

Podsjetila je i da je izbor novog predsjednika opštine potvrđen objavom u Službenom listu Crne Gore. Naglasila je i da će njegov prvi radni zadatak biti deblokada opštinskog računa hitnim dopisom predsjedniku Vlade i ministru finansija, sa namjerom razrješenja pitanja koja opterećuju sve zaposlene u opštini i sve građane Budve.

Dijalog u cilju smirivanja tenzija i prevazilaženja političke krize u Budvi između svih partija zastupljenih u lokalnom parlamentu dogovorili su u četvrtak razriješeni predsjednici Opštine i Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović i novoizabrani vršioci dužnosti tih funkcija Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, pošto ni nakon maratonskih pregovora koje su vodili nijesu uspjeli da se dogovore ko je vlast, a ko opozicija u tom gradu, s obzirom da i jedni i drugi tvrde da su legitimni predstavnici vlasti.

U skladu sa dogovorom postignutim na tom sastanku, da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije, Carević i Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge strane u petak ujutru nijesu bili na svojim radnim mjestima.

Politička kriza i tenzije u Budvi uslijedile su prošlog mjeseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu odlučila da pokrene inicijative za smjenu Carevića i Radovića.

Nakon što na dvije sjednice SO Budva, koje su 30. maja i 3. juna održane u šatoru postavljenom ispred zgrade Opštine, a koje je zakazao Radović, u zakonskom roku nije omogućeno izjašnjavanje o podnijetim inicijativama, nova većina odlučila je da za 11. jun zakaže zasebnu sjednicu SO.

Onemogućeni da, odlukom Radovića, za te namjene koriste salu Skupštine opštine 17 odbornika nove većine zasijedalo je u konferencijskoj sali obližnjeg hotelskog kompleksa "Slovenska plaža" i izglasalo nepovjerenje Careviću i Radoviću, a za vršioce dužnosti njihovih funkcija proglasilo Bulatovića i Kuč.

Razriješeno rukovodstvo, međutim, ne priznaje sjednicu organizovanu na taj način, tvrde da je riječ o političkoj korupciji i poručuju da su oni jedini legalni i legitimni predstavnici vlasti izabrani na izborima.

Bulatović i Kuč, sa druge strane, navode kako vlast pripada onom ko ima većinu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније