Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

20. 06. 2020. 12:01 >> 13:02
3

RADOVIĆ I URA

Krivična prijava protiv direktora Službenog lista

Sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Budva Milijana Vukotić – Jelušić danas je sa kolegom Krstom Radovićem podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića. Prijavu su, kako navode iz GP Ura, podnijeli zbog protivzakonitog objavljivanja odluke o razrješenju predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predsjednika Skupštine Krsta Radovića, kao i odluke kojom se ovlašćuju Snežana Kuč iz DPS-a i Vladimir Bulatović iz Crnogorske da vrše funkcije na koje su nezakonito izabrani.

U toj partiji tvrde da je Vujošević izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, iz Krivičnog zakonika Crne Gore, te ukazuju da je Vujošević visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, čiji je bio i predsjednik odborničkog kluba u prethodnom sazivu podgoričke Skupštine.

“Više je nego jasno, da je Vujošević svoju partijsku pripadnost stavio iznad Zakona i važne funkcije koju obavlja, zbog čega je svjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, dana 19. juna u Službenom listu objavio nepotpisane i nepečatirane odluke o razrješenju jedinog legitimnog i zakonski izabranog rukovodstva Opštine Budva, kao i nezakonite odluke o imenovanju drugog rukovodstva. Te akte nije donijela legalno izabrana Skupština Opštine Budva, te isti nisu potpisani od strane predsjednika SO Krsta Radovića, već od strane neovlašćenog lica, a iste nisu ovjerene ni važećim pečatom SO Budva. Sve to je učinjeno u cilju sprovođenja i ozakonjenja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi, zbog čega će direktor Službenog lista morati krivično da odgovara”, navode u URI.

U toj stranci podsjećaju da je sve to učinjeno sa namjerom da se legalno izabrani predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine Opštine proglase za razriješene i da se Bulatović proglasi za vršioca funkcija predsjednika Opštine i na taj način izvrši nezakonita smjena legalno izabranih organa vlasti i preuzimanje vlasti političkom korupcijom.

“Uprkos svemu tome, direktor Službenog lista je objavio nezakonite, nepečatirane i nepotpisane Odluke, čime je grubo kršeći zakonske propise, drsko, bezobzirno, neprofesionalno, politički pristrasno i, uz sve to, perfidno, za korist grupe odbornika predvođene DPS-om, objavio navedene odluke u cilju legalizacije političke i pravne hajdučije, kako bi stvorio uslove da se po nalogu DPS-a, formalno smijene legalno izabrani predstavnici vlasti i uspostavi vlast suprotno Ustavu Crne Gore, a šta može imati nesagledive posljedice na ustavno-pravni poredak Crne Gore i poštovanje Ustavom zajamčenih sloboda i prava građana Opštine Budva”, poručili su iz URE.

Direktor JU Službeni list Crne Gore Momčilo Vujošević, odgovarajući na prozivke u vezi sa objavljivanjem propisa Skupštine opštine Budva, saopštio je da je ta ustanova postupala u skladu sa zakonom propisanim obavezama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније