Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

20. 06. 2020. 12:13   >>  12:17 1

SNP

"Komunkacija Pažina i Medenice tragikomična"

U Socijalističkoj narodnoj partiji ističu da se ovih dana odigrava tragikomična komunikacija između ministra pravde i predsjednice Vrhovnog suda.

"Dok Zoran Pažin pokušava da privoli predsjednike sudova koji obavljaju više od dva mandata da se povuku i otvore prostor za ispunjavanje kriterijuma za ulazak u EU i omoguće poštovanje i adekvatnu primjenu Ustava i zakona ove države, Vesna Medenica se žali na neprimjeren pritisak izvršne vlasti na sudstvo. Potrebno je da se Pažin konačno dogovori sa svojim šefovima da li je Medenica neustavno po treći put izabrana na funkciju predsjednice Vrhovnog suda ili, ako je moguće, da to usaglasi sa njom lično, kako bismo poštedjeli građane ove igre gluvih telefona koja vrijeđa zdrav razum. S obzirom da su oboje pravnici, bilo bi dobro da pojasne građanima član 124 Ustava i dogovore se napokon oko njegovog tumačenja", naglašavaju u SNP-u.

Socijalistička narodna partija Crne Gore, podsjeća da je i sam ministar Pažin dao glas i bio saučesnik u neustavnom izboru Medenice, odnosno da je dao svoj pristanak na flagrantno kršenje Ustava, zbog kojeg sada dobijamo kritike iz EU.

"Pozivamo ministra Pažina da kaže da li je njegov najnoviji istup naknadna pamet, pokušaj dodvoravanja međunarodnoj zajednici ili rezultat nezadovoljstva njegovih šefova. Kako god bilo, Crna Gora više nema vremena, snage ni energije za ovakve akrobacije i prepucavanja funkcionera koji u jagmi za foteljama i privilegijama ne vide kakvu pustoš koju ostavljaju za sobom", ističe se u saopštenju koje je potpisao sekretar IO GO SNP Dragan vukić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније