Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

18. 06. 2020. 19:29 >> 19:28
9

SNP

''DPS pokušava da iskoristi krizu nastalu pandemijom''

Socijalistička narodna partija navela je u saopštenju da dosadašnji potezi NKT-a pokazuju da je to političko tijelo, i da svoje odluke baziraju na naredbama DPS-a. Upravo iz tih razloga sve ono što plasiraju ovih dana isključivo posmatraju, kako kažu, kao sprovođenje naredbi iz štaba vladajućeg režima.

''Podsjećanja radi, prvo je NKT donijela odluku o proglašenju kraja epidemije, da bi odmah uslijedila ispravka o maksimalnom broju prisutnih od 200 ljudi na skupovima. Očigledno je da je ova naredba važila samo za one koji učestvuju na litijama, iako svi vrlo dobro znamo da se jedino zakonom mogu ograničiti osnovne ljudske slobode, i da su za vrijeme proslava 21. maja šenlučili, pucali i tukli se između sebe, a sve slušajući “preporuke NKT-a”, kažu iz SNP-a.

Navode da DPS otvoreno pokušava da iskoristi krizu koja je nastala pandemijom, kako bi ostvarili svoje političke ciljeve.

''Oni planski stvaraju haos, koji će se vjerovatno produbljivati kako se izbori budu približavali. Sjetimo se samo Milutinovih obilazaka mjesnih odbora, Gvozdenovićevih izleta i sastanaka, koji su trebali tako i da se nastave, a da opozicija bude u karantinu, da na sve to ćuti i aminuje. Usput, na taj način pokušavali su bezuspješno da skinu sa dnevnog reda sve afere, skandale, igrajući na kartu navodne pobjede nad virusom i fri destinacije. Politizacija pandemije, u osnovi njihovog programa, jer nemaju ništa da ponude građanima'', navode u saopštenju.

Kako kažu, SNP je uvidio da struka pokriva političke odluke, a isti ti stručnjaci su članovi organa DPS-a i njegovih privjezaka, te im pandemija dođe kao predizborna kampanja, u kojoj bi nastavili svoj lov, kako kažu, u mutnom.

''Zbog svega toga odavno smo tražili da se rasformira ovakvo tijelo. Sada je više nego jasno da je cilj režima da pokušaju izbore dobiti “na brzaka” ali, iskreno vjerujemo da im je Budva dovoljno pokazala gdje su i koliko su slabi u ovom trenutku. Bolje rečeno koliko je narod jak u svojoj namjeri da brani demokratiju i pošalje režim u prošlost. Čim im ne ide kako su planirali putem podjela, prizivaju koronu u pomoć, kako bi putem neustavnih odluka, nasilja, privođenja i hapšenja neistomišljenika zavodili red u Crnoj Gori'', kažu iz SNP-a.

SNP raduje poruka njihovih opozocionih kolega da ideja partije Socijalističke partije socijalista dobija na značaju.

''Što hitniji sastanak opozicije i dogovor o ozbiljnom, zajedničkom, koordinisanom djelovanju najbolji je odgovor na diktatorsko ponašanje režima na čelu sa Đukanovićem. Građani, virus promjena je u našoj državi i više ga niko i ništa ne može zaustaviti. Dolazi vrijeme bogatije i uspješnije Crne Gore'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније