Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

17. 06. 2020. 19:53 >> 21:34
4

FILIPOVIĆ ZA TVCG

"Nova većina ima pravo da preuzme funkcije u BD"

Nova većina u Budvi ima pravo da preuzme funkcije u skladu sa Zakonom, jer je došlo do prekompozicije političkih snaga u opštinskom parlamentu, kazao je za emisiju Šofrovizija politicki analitičar Ljubo Filipović.

On smatra da u Budvi nije bio političke korupcije i podsjeća da je odbornik odnosno poslanik po zakonu vlasnik svog mandata.

Filipović je kritikovao današnja dešavanja u toj opštini.

"Ovo danas što gledamo u Budvi je jedna manipulacija osjećanjima i nezadovoljstvom, jednom situacijom u kojoj imamo neizvjesnu turističku sezonu zbog svega onoga što nas je globalno zadesilo. Ljudi su nezadovoljni i, na neki način, neko manipuliše njihovim osjećanjima i dovodi u situaciju da se konfrotiraju sa policijom", kazao je on za TVCG.

Ističe da današnje scene iz Budve čine da se kao Budvanin sramoti pred Crnom Gorom i svijetom.

"Imamo manipulaciju da se ova situacija u Budvi koristi da se Crna Gora predstavi gorom nego što jeste. Brojni su razlozi da se ovo što se u Budvi danas pravi ovaj cirkus, koji ima političku svrhu - svrhu kampanje za izbore koji slijede za nekoliko mjeseci", ocijenio je Filipović.

U Budvi su jutros zbog nereda privedene 23 osobe, među kojima su nedavno smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević, predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović i ostali bivši funkcioneri Opštine Budva. Oni su, nakon nekoliko sati, pušteni da se brane sa slobode.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su uhapšeni zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније