Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 06. 2020. 14:35 >> 14:36
3

BRAJOVIĆ PORUČIO

Pljevlja čuvaju vjerski i nacionalni sklad

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović istakao je da Pljevlja na mnogim istorijskim raskrsnicama, u teskim trenucima, nijesu dozvolila da njihov međuvjerski, međunacionalni i međukulturni sklad bude narušen. Najsjeveriji grad Crne Gore ima potencijal i mora postati najveći industrijski centar Crne Gore, poručio je Brajović sa II izborne konvencije Socijaldemokrata Pljevalja.

 

Zdravstveni sistem, ali i svi građani, pokazali su izuzetan stepen odgovornosti i spremnosti na borbu protiv epidemije novog korona virusa.. Ovo su poruke sa a, na kojoj su izabrani delegati i kandidati za članove GO za II Kongres partije.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju, predsjednik Socijaldemokrata istakao je da je sklad vjera, nacija i kultura je najveće bogatstvo sekularne, građanske Crne Gore i da Pljevlja nijesu dozvolila da njihov sklad bude narušen.

“Siguran sam da će tako biti i ovoga puta, kada neki opet pokušavaju da nas dijele po tome kako se zovemo i kako se molimo bogu i da li se uopšte molimo, jer je međuvjerski, međunacionalni i međukulturni sklad najveće bogatstvo Crne Gore, a Pljevlja su po tome uvijek bila prepoznata”, rekao je Brajović.

On je naglasio da je rast podrške Socijaldemokratama nezaustavljiv.

„To pokazuju rezultati u svim lokalnim sredinama gdje smo bilježili i bilježimo konstantan rast podrške birača koji vjeruju u našu ideju građanske i sekularne Crne Gore“, zaključio je Brajović.

Obraćajući se prisutnima, član Predsjedništva SD CG i menadžer OO SD Pljevlja Kenan Hrapović istakao je da je zdravstveni sistem Crne Gore u borbi protiv epidemije novog korona virusa zabilježio izvanredne rezultate.

 “Mi smo pokazali čitavom svijetu da smo spremni za borbu protiv epidemije, da smo spremni da sto duže prolongiramo importaciju virusa u Crnu Goru i da za što kraći period postanemo korona fri država. Zbog svega toga, predanog i posvećenog rada naših zdravstvenih radnika, pripadnika policije, vojske, službi zaštite i spašavanja, trgovaca i svih ostalih, danas se o Crnoj Gori priča u cijelom svijetu”, kazao je Hrapović.

Zdravstveni sistem Crne Gore, ali i svi građani,kaže on, pokazali su izuzetan stepen odgovornosti i spremnosti za borbu protiv epidemije novog korona virusa.

“Posebno zadovoljstvo za mene, i kao čovjeka i kao ministra zdravlja, jeste što u Pljevljima, mom rodnom gradu, nije registrovan niti jedan slučaj zaraze virusom”, rekao je Hrapović.

Predsjednica OO SD Pljevalja Nataša Marković posebno je naglasila da je rukovodstvo partije uvijek imalo sluha za ono što su potrebe građanki i građana Pljevalja.

“Nikad nijesmo bili zapostavljeni, oni su uvijek bili tu da saslušaju sve naše sugestije i pomognu našem gradu koliko god su bili u mogućnosti”, rekla je Marković.

Najbolji pokazatelj toga, smatra ona, jeste činjenica da Pljevlja dobijaju novu opštu bolnicu i novi vrtić, što predstavlja dovoljan argument da ministri iz redova Socijaldemokrata nijesu zaboravili ovaj grad.

“Ali ne smijemo da zaboravimo da Pljevlja imaju potencijal i moraju biti glavni industrijski centar Crne Gore, grad u koji će se, nakon završenih studija, mladi ljudi vraćati da žive i zasnivaju svoje porodice. To je moguće samo uz veću participaciju Socijaldemokrata u vlasti, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou”, zaključila je Marković.

Ovo je osamnaesta po redu konvencija koja se, na nivou opstinskih odbora, organizuje u susret Kongresu SD-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније