Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

14. 06. 2020. 07:40 >> 07:18
21

POPOV

CG kolateralna šteta medijske situacije u Srbiji

U ovoj zagrijanoj situaciji sve što dođe iz Crne Gore i što ima šanse da se negativno rgotumači, to se i protumači od strane srpske vlasti, smatra Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam. On u intervjuu Pobjedi i kaže da zbog Kosova vlasti u Beogradu "Republiku Srpsku i Crnu Goru smatra rezervnim srpskim državama".

Govoreći o odnosima Srbije i Sgpe Gore, Popov kaže da je očigledno da se ova situacija u obje države koristi za unutrašnjopolitičke svrhe, od koje, smatra on, štetu imaju građani obje zemlje.

"Čak se politizovalo i pitanje ulaska gradana Srbije u Crnu Goru, jer se smatra da je to više političa odluka, nego zdravstvena - iako je ambasador Sgne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio da se čeka da se u Srbiji stabilizuje virusološka situacija i da će se dozvoliti gradanirna Srbije da normalno uđu u Crnu Goru", kazao je Popov.

Kad je riječ o propagandi koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore, Popov kaže da je Crna Gora "samo kolateralna šteta ukupne medijske situacije u Srblji".

"Vladajuća stranka je sada čak više nego u vrijeme Miloševića stavila medije pod svoju kontrolu. Objektivno izvještavaju televizije N1 i Nova S i list Danas i neki lokalni mediji, ali svi oni imaju ograničen ograničen domet. Iako se pomenute televizije emituju preko kablovskih operatera, vlast preko svojih emitera gleda da im suzi i taj prostor", pojašnjava Popov.

Prava istine o tome kakav je položaj Srba u Crnoj Gori i sve oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kaže Popov, teško da može da dopre do građana Srbije.

"Ovo je nečuvena situacija sa medijima, da ovakvo ponašanje toleriše i međunarodna zajednica i EU, koja sada šalje upozorenja, ali sve je to u nekoj blagoj formi. Očigledno je da Vučić na to ne obraća pažnju", smatra Popov.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније