Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

13. 06. 2020. 12:13 >> 12:12
34

IZ SD-A TVRDE

Niko nikome ne otima i neće otimati svetinje

Vjerska osjećanja su intimna i njima niko ne treba da manipuliše, posebno ne u svrhu nepoštovanja države i promovisanja ideoloških propalih jednonacionalnih i jednovjerskih projekata, smatraju u Socijaldemokratama (SD).

Portparol SD-a Nikola Zirojević, komentarišući poziv Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija vjernicima da ne glasaju aktuelnu vlast koja je, kako je naveo, bezbožna i otima svetinje, rekao je da je to neprimjereno miješanja sveštenih lica u politiku jedne sekularne države.

Zirojević je kazao da je civilizacijska tekovina to da su vjerska osjećanja intimna i da njima niko ne treba da manipuliše.

"Posebno ne u svrhu nepoštovanja države i promovisanja ideoloških propalih jednonacionalnih i jednovjerskih projekata koji ništa dobro regionu nijesu donijeli. Ovom narodu trebaju duhovnici koji promovišu mir, ljubav i slogu, a ne sukobe i rat", rekao je Zirojević agenciji Mina.

On je kazao da se nada da je svima jasno da plaćanje poreza, legalna gradnja, regulisanje statusa stranih državljanja i vjera u boga, idu zajedno, a nikako odvojeno.

Zirojević je ocijenio da sekularna država, kakva je Crna Gora, podrazumijeva odvojenost države od crkve, ali da je spona poštovanje Ustava i zakona.

"Sekularnost ne znači nepostojanje obaveze poštovanja Ustava i zakona ove države, već je to obaveza svakog pravnog lica, kao i svakog građanina Crne Gore, bez obzira na njegovo vjersko, nacionalno, političko ili bilo koje drugo opredjeljenje", rekao je Zirojević.

On je kazao da, kada je u pitanju “odbrana svetinja”, svaki građanin Crne Gore treba da zna da niko nikome ne otima i da neće otimati svetinje.

Zirojevič je rekao da, kada je u pitanju “odbrana svetinja”, svaki građanin treba da zna da niko nikome ne otima i da neće otimati svetinje.

"Te svetinje su u Crnoj Gori, to su svetinje svih nas i interes svih nas je da, kao vjerski objekti, ali i objekti bogate kulturno-istorijske zaostavštine Crne Gore, one budu sačuvane i netaknute", poručio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, to je još jedan od razloga zašto nelegalna gradnja vjerskih objekata i u okviru vjerskih objekata ne smije biti dozvoljena.

"Ništa manje i ništa više nego nelegalna gradnja bilo kojeg objekta", zaključio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније