Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 06. 2020. 12:00 >> 11:58
2

UJEDINJENA CG

"Žurba sa izborima, znak slabosti DPS-a"

Ujedinjena Crna Gora (UCG) tvrdi da je žurba da se zakažu izbori znak slabosti vladajuće partije, te da se radi potrebi da dobiju još jedne izbore, a onda "da se čupaju sa ekonomskog dna u naredne četiri godine", saopšteno je iz te partije.

 

"UCG upozorava građane da se sprema velika izborna prevara. Radi se o očiglednoj namjeri DPS-a i manjih stranaka iz njihove orbite da izbore dobiju na neostvarljivim obećanjima, na propagiranju ekonomske stabilnosti koju bismo već na jesen skupo platili i ispaštali", navodi se u saopštenju.Oni mole građane da još jednom razmisle. 

"Zašto bi vlast koja ima dobar plan organizovala izbore u prvoj sedmici septembra ili, čak, i ranije ako su njihovi planovi ostvarivi. Zar nije očigledno da je žurba znak slabosti, da se radi o prevarnoj potrebi da dobiju još jedne izbore, a onda da se čupaju sa ekonomskog dna u naredne četiri godine", navodi se u saopštenju. 

Iz UCG upozoravaju da prihodi od turizma prijete da budu katastrofalni, a mogućnost da se povoljno zadužujemo i pokrivamo deficite je na najnižem nivou u posljednje dvije decenije. 

"Državni službenici i namještenici moraju znati da će im biti smanjene plate, a ista sudbina čeka gotovo sve korisnike budžeta. Budžetske rupe će biti tolike da nam neće pomoći ni upumpavanje prljavog novca", navodi se u saoptenju. 

Auto put i završetak prve dionice do Mateševa koštaće mnogo više od svih pesimističkih procjena. 

"Korona-virus bio je samo izgovor da se ovako mora, a atak na Crkvu i njenu imovinu zamjena za objašnjenje o praznoj državnoj kasi", tvrde iz UCG. 

Dodaju da je promjena vlasti danas pitanje opstanka države Crne Gore kakvu smo nekada znali. 

"Korona-virus i Crkva treba da postanu trajni izgovori za svako ekonomsko zlo, za sve političke promašaje i razaranje ekonomske sigurnosti građana. Ako to ne vidimo danas u oktobru će već biti kasno", zaključuju iz UCG.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније