Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 06. 2020. 10:50   >>  10:58 8

HRVATSKI MEDIJI

Zoran Milanović krajem juna u posjeti CG

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 22. i 23. juna, prenosi zagrebački Večernji list.

"Na poziv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, Milanović je trebalo da posjeti Crnu Goru sredinom aprila, ali je, posjeta otkazana zbog epidemije korona virusa", navodi Hina.

Ublažavanjem mjera zbog borbe protiv Kovida-19 i postenim otvaranjem granica intenziviraju se i pripreme za službena putovanja predsjednika Hrvatske.

Milanovića do početka jula čeka i samit Brdo - Brioni koji će ove godine biti održan u Sloveniji.

"Samit će biti zanimljiv, jer bi mogao biti prva prilika za stabilizaciju odnosa sa Srbijom s obzirom na to da će se na njemu dogoditi i prvi susret hrvatskog predsjednika Milanovića sa predjsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem", prenose hrvatski mediji.

Samit Procesa Brdo – Brioni pokrenuli su 2013. tadašnji hrvatski predsjednik Ivo Josipović i slovenački Borut Pahor, a osnovna ideja bila je da se regionalnom saradnjom i rješavanjem otvorenih pitanja stabilizuju prilike na jugoistoku Evrope kako bi se stvorili preduslovi za proširenje EU na taj dio kontinenta.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније