Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

04. 06. 2020. 16:53   >>  16:52 8

DEMOS

"Zalagaćemo se za stabilne odnose sa Srbijom"

Crnogorska vlast je u kratkom vremenu prešla put od neosnovane idealizacije odnosa sa Srbijom do sadašnje proizvedene atmosfere skoro ratnog stanja, kazali su iz Demosa i poručili da će se ta stranka zalagati za građenje stabilnih odnosa u interesu građana.

Iz Demosa su kazali da se, pored konstantnog kršenja demokratskih i zakonskih normi od vladajuće elite, dubina krize zemlje ogleda i u njihovim neodgovornim izjavama.

Oni su poručili da će se, umjesto reprodukovanja programiranih ekstrema u odnosima sa Srbijom, zalagati za građenje stabilnih i realnih odnosa u interesu građana, na principima obostranog međudržavnog uvažavanja.

Kako su kazali, tema odnosa Crne Gore i Srbije nalazi se u vrhu prioriteta za manipulacije i uvijek u dva ekstremna pravca.

„Naime, crnogorska vlast je u kratkom vremenskom periodu prešla put od neosnovane idealizacije odnosa do sadašnje proizvedene atmosfere skoro ratnog stanja“, naveli su iz te stranke.

Iz Demosa su podsjetili da je prije samo dvije godine premijer Duško Marković tokom posjete Srbiji izjavio da su odnosi između Crne Gore i te zemlje „najbolji u posljednjih 20 godina“.

„Sada prisustvujemo otvorenoj sezoni dramatizacije međudržavnih odnosa, sve kao pogonsko gorivo za izbore u obje države“, kazali su iz te stranke.

Prema njihovim riječima, vještački karakter navedenih manipulacija se posebno ogleda u svijetlu činjenice da su svo vrijeme na vlasti iste političke ekipe u obje države.

„Drugi paradoks u ovoj demagoškoj predstavi proističe iz činjenice da su beogradski tabloidni mediji, koji u posljednjem periodu huškački izvještavaju o Crnoj Gori, upravo bili angažovani od crnogorske vlasti sa zadatkom blamiranja političkih protivnika na domaćem terenu“, kazali su iz Demosa.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније