Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

04. 06. 2020. 15:06 >> 15:42
1

NIKOLIĆ

"Bečić i DCG potpuno pod kišobranom DF-a"

Dešavanja u Budvi predstavljaju svojevrsnu političku sramotu, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić, navodeći da očekuje da reakcija nadležnih organa bude brza i efikasna.

On je kazao da vjeruje da će nadležni državni organi adekvatno odgovoriti na, kako je naveo, nezapamćeno pravno nasilje u okviru jedne važne institucije, kakav je predstavnički dom građana u Budvi.

“Jer ukoliko dozvolimo da tako ponašanje postane praksa, imaćemo zbilja ozbiljan problem u političkom životu Crne Gore. Imaćemo i politički, ali i pravni problem”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, sve ono što se prethodnih dana desilo u Budvi, a u režiji koalicije Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore, predstavlja svojevrsnu političku sramotu i političku blamažu.

“Ona je samim tim veća ukoliko znamo iz onoga što smo čuli prethodnih dana, ali i iz onoga o čemu su jedni o drugima govorili tokom prethodnih tri i po godine konstituenti vlasti u Budvi, da odbrana vlasti je isključivo motivisana odbranom nepotizma, odbranom malverzacija i odbranom ličnih finansijskih interesa pojedinih aktera, a o čemu smo mogli da slušamo i čujemo detalje prethodnih dana”, naveo je Nikolić.

Kako je kazao, riječ je o nezapamćenom pravnom nasilju koje kontinuirano traje već sedam, ili osam dana, još od prve sjednice za smjenu predsjednika Opštine Budve Marka Carevića.

“Imamo primjere flagrantnog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta grada Budve, Poslovnika o radu Skupštine, nedozvoljavanje pojedinim odbornicima DPS-a da govore, maksimalna kršenja procedure neograničeno vrijeme trajanja rasprave, neograničeno vrijeme trajanje pojedinačnih diskusija”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, sve to je vodilo kršenju Zakona o lokalnoj samoupravi, Statutu Budve, budući da nije stavljen na glasanje predlog za razrješenje predsjednika budvanskog parlamenta Krsta Radovića, što je bilo zakonska obaveza predsjedavajućeg jučerašnjom skupštinom.

“Očekujem da reakcija bude brza, efikasna i jasna kako bi se ovom divljaštvu kako pravnom, tako jednom uličnom kojem smo takođe prisustvovali jasno stalo na kraj”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Demokratska Crna Gora se sada svjesno, nakon tri i po godine, i definitivno “ogolila” javnosti kao apsolutni partner DF-a.

“Aleksa Bečić i Demokratska Crna Gora su sada potpuno pod kišobranom DF-a i Andrije Mandića, odlučili da konačno priznaju ono što je njihova stvarna politika, a sve u cilju odbrane vlasti i odbrane golog interesa”, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, bilo je po malo komično gledati nakon svega proslavu od strane Demokrata i DF-a.

Nikolić je rekao da nije jasno šta su slavili, da li “odlaganje izvjesnog poraza, nepristojnost, nevaspitanje i sramotu koju su demonstrirali u prethodnih sedam dana i na ličnom i političkom nivou”.

“Posao koji smo započeli u skladu sa zakonom, statutom, poslovnikom o radu i ostalim aktima će biti dovršen do kraja i na jedan zakonski način će biti omogućeno da se ispoštuje volja trenutne većine u budvanskoj opštini”, poručio je Nikolić.

Kako je naveo, razloga za slavlje nema, naprotiv ima razloga za brigu.

“Jer vjerujemo da će isplivati baš sve one malverzacije za koje su i DF i Demokrate jedni druge optuživali u prethodnih tri i po godine i da će oni na adekvatan način biti procesuirane od nadležnih državnih organa, uz krivične prijave i Radoviću i svim ostalim učesnicima koji su grubo zloupotrijebili poslovnik, statut i zakon tokom prethodnih dana, odnosno grubo ga prekršili”, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније