Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 06. 2020. 18:56   >>  18:55

CG-UAE

Važna saradnja u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane

Postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i Ujedinjenih arapskih emirata (UAE), naročito u oblastima ekonomije i investicija, saglasni su ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović i ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u našoj zemlji Nabilu Alšhamsi koja je posebno ukazala na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane.

Darmanović je danas primio Alšhamsi u nastupnu posjetu i tom prilikom poželio joj dobrodošlicu i uspješan mandat, izrazivši zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima između Crne Gore i UAE.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Darmanović je pozdravio dosadašnju saradnju dvije države, istakavši visok stepen razumijevanja kada su u pitanju međunarodna i regionalna pitanja.

"Osvrnuvši se na aktuelnu situaciju u svijetu izazvanu pandemijom virusa KOvid-19, zahvalio je na značajnoj pomoći koju su UAE poslali Crnoj Gori. Izrazio je nadu da će Crna Gora, kao prva država u Evropi bez virusa korona privući, veliki broj turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Alšhamsi je, kako se dodaje, zahvalila Darmanoviću na gostoprimstvu, saglasivši se da dvije države imaju intenzivnu saradnju na svim poljima. Pozdravila je i uspjeh Crne Gore u suzbijanju virusa Kovid-19 i pohvalila rad crnogorskih institucija tim povodom.

"Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i UAE, naročito u oblastima ekonomije i investicija, a razmijenjena su mišljenja i o formiranju poslovnog savjeta između dvije države. Imajući u vidu izazove sa kojima se svijet suočio tokom pandemije, ambasadorka Alšhamsi je posebno ukazala na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i bezbjednosti hrane", navodi se u saopštenju MVP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније