Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

02. 06. 2020. 07:07 >> 07:06
6

ODUPRI SE 97.000

Perović pozvao potpisnike dokumenta na sastanak?

Čelnik pokreta "Odupri se" Džemal Perović uputio je poziv na sastanak svim potpisnicima Sporazuma za budućnost i dao im rok da odgovore hoće li se odazvati do utorka, saznaje Pobjeda.

"Godina je prošla od potpisivanja Sporazuma, ali nije mogla biti obilježena zbog pandemije korona virusa. Sada ćemo da vidimo šta dalje", kazao je Pobjedin izvor, koji je jedan od potpisnika Sporazuma.

Predstavnici kompletne parlamentarne opozicije i organizatori protesta "Odupri se 97.000", potpisali su Sporazum za budućnost 30. marta prošle godine i obavezali se na dosljedno ispunjenje ciljeva koje su zacrtali u tom dokumentu.

Potpisnici iz opozicije bili su poslanici Demokratskog fronta, Demokrata, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa, kao i nezavisni poslanici.

Potpisnici su u Sporazumu naveli da zahtijevaju ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Vlade Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, predsjednika Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića i rukovodstva RTCG-a.

Naveli su da će se zalagati za formiranje vlade građanskog jedinstva čiji će zadatak biti održavanje fer i slobodnih izbora, na čijem čelu ne bi mogao biti neko iz sadašnje vlasti. Potpisnici su se obavezali i na bojkot svih izbora do ispunjenja zahtjeva.

Dokument je, međutim, važio kratko. Ni mjesec od potpisivanja pokret „Odupri se“ saopštio je da je SDP isključila samu sebe iz Sporazuma, glasanjem za smjenu Vladimira Jokića sa mjesta predsjednika Opštine Kotor.

Godinu kasnije, Sporazum se gotovo i ne pominje, a zahtjevi su ostali „mrtvo slovo" na papiru. Ostavki nema, ni vlade građanskog jedinstva, ni jedinstva opozicije, a izvjesno je da će većina opozicionih partija izaći na parlamentarne izbore.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније