Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

01. 06. 2020. 19:20   >>  19:30

DPS BUDVA

"Radović da odgovara pred nadležnim organima"

Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva pogazio zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, jer odbornicima nije omogućio da iskoriste Ustavom zagarantovano pravo da glasaju, očekivan je i jedini ispravan, saopšteno je iz DPS-a Budva.

Iz Demokratske partije socijalista saopšteno je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.

"Pa nek odlazeći organizator haosa i nereda na skupštinskom zasijedanju pred nadležnim organima, objasni razloge koji su ga motivisali da svjesno krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut opštine Budva i poslovnik o radu," naveli su u saopštenju.

Ukoliko za 30 dana, nijesu uspjeli da organizuju sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, organizuju raspravu i omoguće glasanje, onda je jasno da je riječ o lošoj namjeri reinkarnirane koalicije, koja otvoreno krši zakon, ne bi li prolongirala svoju smjenu i produžila boravak u foteljama, makar i na nekoliko dana, navodi se u saopštenju DPS-a Budva.

"Jer, koliko god se odlazeći predsjednik Opštine Carević kleo u crkvu, fotelja mu je draža. Ali na njegovu žalost, brzo će se pokazati da su zajedno i on i njegovi mentori izgubili Budvu. Ako im je za utjehu, DF je ipak na dobitku. Jači za Demokrate, koji odlaze u istoriju izgubljenog političkog obraza i profila. Kako su nastali, tako su i nestali, utopivši se u ideološku matricu DF-a," navodi se u saopštenju.

DPS navodi da je jedno tačno.

"Sve što su jedni o drugima rekli za ove tri i po godine - bili su u pravu. I kada su se međusobno optuživali za prevaru, izdaju, krađu, korupciju, nepotizam i zloupotrebu. Zbog tako neodgovornog odnosa prema Budvi koji nijesu ni krili, izgubili su povjerenje građana. Zato je nužno da politički cirkus, sa sve šatorskim rekvizitima, što prije otputuje iz našeg grada. Vrijeme je da se potonja u nizu skandaloznih epizoda odlazeće budvanske vlasti što prije zaboravi, a da nova vlast pokuša da sanira efekte vašeg poigravanja turističkom prijestonicom Crne Gore i njenim građanima," zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније