Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2020. 19:11   >>  19:08 6

OO DPS

"Katastrofalni rezultati beranske vlasti"

Deseta sjednica Skupštine opštine Berane pokazala je nastavak katastrofalno lošeg funkcionisanja lokalne izvršne vlasti tokom 2019. što se jasno prepoznaje u Izvještaju predsjednika Opštine i organa lokalne uprave, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Berane.

Kako navode, u nepreglednom i loše koncipiranom Izvještaju o kojem su detaljno govorili naši odbornici, ogleda se nefunkcionalnost i nastavak loših rezultata aktuelne beranske vlasti.

"Dovoljno je sagledati nekoliko stavki ovog izvještaja koje potvrđuju nedoraslost ove vlasti da rješava veliki broj problema koje su uglavnom sami stvorili. Činjenica da je iz Budžeta u 2019. godine potrošen minimalan iznos od 500.000 za kapitalne projekte što je višestruko manje od opština u okruženju, definitivno pokazuje da se aktuelna beranska vlast ne bavi razvojem ovoga grada već isključivo rukovodi ličnim interesima. Nesposobnost rukovodilaca zaduženih za investicije i razvoj ogleda se u činjenici da tokom prethodne godine nije realizovan ni jedan od pompezno najavljivanih projekata", navode u saopštenju.

Ističu da su jedini projekti koji su uspješno realizovani u opštini Berane projekti Vlade Crne Gore.

"U prethodne dvije godine u oblasti infrastrukture i poljoprivrede realizovani su projekti ukupne vrijednosti više od 15 miliona eura. Svakog našeg sugrađanina treba da raduje podatak da je u narednom periodu Vlada Crne Gore planirala realizaciju značajnog broja infrastukturnih projekata koji će unaprijediti životni standard stanovnika Berana", dodaju u saopštenju.

Navode, da je iz izvještaja razmatranih na sjednici, "očigledno da se finansijski dugovi preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava iz mjeseca u mjesec rapidno uvećavaju, dok se istovremeno obim usluga koje pružaju građanima drastično smanjuje".

"Javne nabavke koje su sprovedene tokom 2019. godine pokazuju netransparentnost i brojne nezakonite radnje. Ostaje nerazjašnjen veliki broj poništenih postupaka javnih nabavki i značajan broj prenešenih u narednu godinu. A sve ovo pokazuje nesposobnost ove službe, ako ona uopšte i postoji. Vjerujemo da će po ovom pitanju nadležne institucije vrlo brzo dati konačan sud.

Navode da je jedna od nezakonitih odluka koju je jednostrano donijela skupštinska većina na sjednici i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o držanju kućnih ljubimaca

"Građanima se zabranjuje držanje više od jednog kućnog ljubimca u stanovima i više od dva u dvorištima stambenih objekata. Očekujemo da će i ova odluka ubrzo biti poništena od strane nadležnih institucija", piše u saopštenju i dodaju:

"Da je lokalna vlast potpuno pogubljena i nefunkcionalna pokazuju i skupštinska vikend zasijedanja po svaku cijenu, koja je proizvod unutar koalicionih sukoba i uslovljavanja."

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније