Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

01. 06. 2020. 13:23   >>  13:21 6

ZBOG INCIDENTA U SKUPŠTINI

Medojeviću stigao poziv Suda za prekršaje

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, dobio je poziv da se javi sudu za prekršaje u Podgorici, zbog događaja od 27. decembra 2019, kada je, kako ističu u saopštenju Pokreta za promjene, branio dignitet Parlamenta, prilikom upada navodnog skupštinskog obezbjeđenja u poslanički klub DF-a.

"Obezbjeđenje je protivustavno iznosilo poslanike iz zgrade Parlamenta, a po naređenju Ivana Brajovića. Ovakvi skandalozni postupci koji se odvijaju prema liderima opozicije, samo potvrđuju naše teze, da je Crna Gora privatna država, bez vladavine prava, koja je gotovo sve institucije zarobila poslušnicima vladajuće koalicije, i koja ne bira sredstva i mehanizme da se obračuna sa neistomišljenicima", ističe se u saopštenju PZP-a.

Kako se dodaje, hapsiti poslanike i pozivati na krivičnu i prekršajnu odgovornost, radi samo režim koji je ogoljen i koji je pri kraju.

"Kako drugačije objasniti kršenje Ustava, selektivnu primjenu Zakona, urušavanje digniteta Skupštine Crne Gore? Političke promjene su neminovni proces demokratije koji neće zaobići ni autokratsku vlast u Crnoj Gori, a kada se to desi, neka svi koji su učestvovali u nezakonitom progonu DF-a, misle o posljedicama", zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније