Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

01. 06. 2020. 11:46 >> 11:45
5

DANAS U PARLAMENTU

Radnička ne ide na sastanak sa Brajovićem

Radnička partija (RP) neće prisustvovati sastanku koji je predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao sa predsjednicima parlamentarnih stranaka, jer je prije toga neophodno da se sastane opozicija i nastupi sa zajedničkom stavom, kazali su iz RP.

Predsjednik RP Maksim Vučinić naveo je da su u saznanju da ni ostale stranke neće prisustvovati sastanku.

On je kazao da je RP više puta pozivala sve opozicione subjekte na jedinstvo.

"Inicirali smo da se sastanemo, a potom je to uradila jedino Socijalistička narodna partija (SNP) i mi smo je podržali, ali nije uslijedio sastanak", rekao je Vučinić na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je naveo da se u RP nadaju da će, kako se bliži vrijeme izbora, partije uvidjeti značaj zajedničkog djelovanja i početi sa sastancima.

Vučinić je čestitao budvanskoj vlasti na jedinstvu i odlučnosti da sačuvaju „trenutno jednu od rijetkih slobodnih crnogorskih opština“ i ukazao na to da je logičan nastavak te borbe jedinstveno djelovanje crnogorske opozicije.

„Opet pozivam da u duhu narodnog jedinstva opozicija konačno primjeni formulu, koju nije nikad do sada, bezuslovno zajedničko djelovanje u borbi protiv režima. Decenije iskustva su na strani većine opozicionih političara i krajnje je vrijeme da to stečeno znanje upotrebe za dobro naroda i Crne Gore, jer crnogorska mladost više ne može da čeka“, ocijenio je Vučinić.

Sastanak koji je predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao sa predsjednicima parlamentarnih partija biće održan danas, ali je još neizvjesno ko će prisustvovati sastanku.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније