Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

31. 05. 2020. 12:37   >>  12:35 19

KRAPOVIĆ

"Odbranili smo Budvu"

Demokratska Crna Gora obećala je građanima Budve i Crne Gore da će čuvati i sačuvati izbornu volju građana, saopštio je Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata.

"Sačuvali smo je 2016, čuvali smo je tokom cijelog mandata, sačuvali smo je sinoć, sačuvaćemo je uvijek kada kriminalna hobotnica DPS-a pruži k njoj svoje pipke," naveo je Krapović u saopštenju.

Mnogo je razloga da se izborna volja građana štiti, a prvi i osnovni jeste taj što nju kao instancu superiornu svakoj vlasti u državi prepoznaje i Ustav Crne Gore, naveo je on.

"I to u članu 2: ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom," saopštio je Krapović.

Krapović je naveo da je sinoćnja, kako je rekao, odbrana Budve iznjedrila i uspješan recept kako je moguće izbornu volju građana Budve i Crne Gore braniti i ubuduće od nasrtaja. 

"Vidjeli smo da, kada se taj uslov ispuni, hobotnica neminovno kapitulira i staje se na put onima koji žele da sruše temelje parlamentarizma. Napustivši sjednice SO pokazali su svu nemoć i naprsline svojih političkih nauma i, umjesto temelja parlamentarizma, srušili su sebe, i to sopstvenim neistinama izrečenim na račun vladajuće većine," naveo je on.

On je naveo da je dužnost svakog funkcionera Demokrata da odbrani slobodu u Crnoj Gori koji, kako kaže, sačinjavaju opštine u kojima DPS nije na vlasti.

"A sinoć smo se uvjerili da to mora biti ne samo dužnost Demokrata, nego i svih nas koji baštinimo ideju slobodne države sa svim joj pripadajućim pravima i slobodama," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније