Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

31. 05. 2020. 09:23   >>  20:36 24

JELUŠIĆ

Za nas je sjednica SO Budva završena

Marko Carević ostaje na čelu Budve jer odbornici u Skupštini Opštine, nakon maratonske rasprave, nijesu glasali o njegovom razrješenju. Nastavak sjednice zakazan je za 29. jun. Lider budvanskog DPS Predrag Jelušić kazao je sinoć na pres konferenciji da je za tu partiju sjednica lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je smjena Carevića - završena.

Odbornici, njih 17 napustili su sjednicu optuživši predsjednika Skupštine da inicijativu o smjeni nije želio da stavi na glasanje. Krsto Radović odbio je te optužbe, sve je kaže, radio po Statutu i zakonu.

Većinu rasprave obilježili su verbalni okršaji odbornika DF-a sa nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem. Ispred šatora mir je obezbjeđivala policija.

Nastavak sjednice zakazan je za 29.jun.

Lider budvanskog DPS Predrag Jelušić kazao je sinoć na pres konferenciji da je za tu partiju sjednica lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je smjena - završena.

"Rok od 30 dana je vrlo jasan po zakonu, u tom roku predsjednik lokalnog parlamenta imao je obavezu da sazove skupštinu, da organizuje raspravu i da u tom roku omogući izjašnjavanje odbornika po podnijetoj inicijativi. Taj rok je istekao u ponoć. I za nas je ta sjednica okoncana. Čuli smo neku drugu argumentaciju koja ne stoji, ali svakako će, u nekom trenutku, institucije sistema riješiti ovu dilemu, ako dileme uopšte ima".

Na pitanje da li će biti podnijeta nova inicijativa za smjenu Carevića, Jelušić je kazao da će javnost o svim daljim koracima te partije biti obaviještena.

"Vjerujte da imamo dosta kondicije, dosta demokratskog kapaciteta da ispoštujemo sve što predviđa zakon ove države", kazao je on.

"17 je, ipak, više od 16", zaključio je Jelušić.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније