Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

29. 05. 2020. 11:39   >>  11:38 1

NEMANJA VUKOVIĆ

"Mjere Opštine Nikšić sveli na puko odlaganje"

Sve mjere Opštine Nikšić svele su se na puko odlaganje obaveza, a izostale su subvencije ili ukidanja obaveze plaćanja, što su vidovi suštinske pomoći, smatraju iz Opštinskog odbora Demokrata.

 

“Uvođenje fiktivnih mjera za pomoć privredi, i to kada je krizni period debelo iza nas, oličenje je licemjerstva i politikanstva DPS vlasti u Nikšiću. Naime, u predstavi za mazanje očiju javnosti i privrednicima, odbornici DPS-a u SO Nikšić izglasali su “paket pomoći” koji podrazumijeva sve, samo ne bilo kakvu pomoć”, kaže u saopštenju potpredsjednik OO Nemanja Vuković.

On ističe das u se sve mjere Opštine svele su se na puko odlaganje obaveza, a izostale su subvencije ili ukidanja obaveze plaćanja, što su vidovi suštinske pomoći.

“Pa stoga ni ne čudi što je odbijen sveobuhvatan paket mjera koji smo predložili. Shodno navedenom, teret odgovornosti za propadanje privrede i gotovo 1.000 novih nezaposlenih u Nikšiću ide direktno na adresu DPS-a i Veselina Grbovića”, kazao je Vuković.

Budžetska rezerva koju Opština Nikšić ima kod banaka, kako tvrde Demokrate, su depoziti po viđenju i Opština nema nikakav prihod niti ikakvu naknadu od njihovog držanja na bankovnim računima.

“Ta sredstva mogla su biti oročena, a ovako služe za donošenje profita privatnim bankama i lokalnoj vlasti za hvaljenje, umjesto da budu ulagana u povećanje kvaliteta života svih građana Nikšića. Dakle, radi se o sredstvima koja su stečena nauštrb svih građana i nikšićke privrede, i neutrošena nauštrb kapitalnih investicija, nauštrb opreme javnih preduzeća i nauštrb standarda zaposlenih”, kazao je Vuković.

“DPS je pokazao da je pogublejn u padu rejtinga zato što su svi građani Nikšića i prozreli i prezreli njihovu demagogiju iza koje se krije pustošenje resursa, pa gradonačelnik umjesto da predstavi kvalitetan i sveobuhvatan plan za pomoć privredi, objavljuje rat “paščadima”, što je očigledno i njegov krajnji domet”, zaključio je Vukovič.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније