Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

29. 05. 2020. 17:25   >>  30. 05. 2020. 08:55 35

BUDVA

O smjeni Radovića 3. juna, sjutra o Careviću

Sjednica SO Budva na kojoj se raspravljalo o razrješenju predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića prekinuta je, zbog isteka vremena, a nastavak je zakazan za srijedu 3. jun u 14 sati. Današnje zasijedanje obilježile su tenzije, uoči i tokom sjednice, ali i u pauzama kada je grupa nezadovoljnih građana ispred Opštine vrijeđala nezavisnog odbornika Stevana Džakovića. Tokom današnjih sjednica nijesu smijenjeni ni predsjednik Opštine Marko Carević, ni predsjednik Skupštine Krsto Radović. Nakon svega, budvanski odbornici su telefonom obaviješteni da je predsjednik Skupstine opštine za sjutra u 13.30 sati zakazao sjednicu na kojoj će se razmatati smjena Carevića, javlja TVCG.

Kako je javio reporter TVCG, Džaković je uz policijsku pratnju napustio sjednicu.

 

Podsjetimo, odbornik budvanskog DF-a Janko Dimić polio je vodom nezavisnog odbornika Stevana Džakovića tokom sjednice.

Sjednica je nastavljena, nakon pauze na kojoj su nadležni odbori razmatrali prijedlog za razriješenje predsjednika Skupštine Opštine. 

Tokom pauze su zabilježeni su incidenti ispred zgrade Opštine.

Prethodno je zbog isteka vremena predviđenog za zasijedanje prekinuta sjednica SO Budva na kojoj se raspravljalo o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića.  

 

Incidenti ispred šatora, vrijeđali odbornike

Sjednica Skupštine Opštine Budva prekinuta je prije početka rasprave o smjeni prvog čovjeka grada Marka Carevića, kao i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića. Sjednica je prekinuta, jer se o smjeni čelnika Budve prethodno nijesu izjasnili nadležni odbori. Data je pauza od pola sata kako bi nadležni odbori zasijedali.

Ispred šatora, u kojem se održava sjednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vrijeđala odbornike Stevana Džakovića i Gojka Ljubanovića.

Predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja, ali i dodao da je u Budvi na snazi politička korupcija.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović je kazao da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale i da nemaju legitimacije. Radović je naveo da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

"Neka fino obuku uniforme i neka dođu", naveo je Radović i poručio da je postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad Skupštine. 

Ko i kako dolazi na odbore?

Kako je objasnio odbornik Dragan Krapović odbori nijesu zasijedali jer nije bilo kvoruma.

Odbornica Božena Jelušić kazala je da nije došla na sjednicu odbora jer je “izgubila svoj odbor”. Ona je navela i da nije dobila pozive za sjednice odbora, te da nije riječ o opstrukciji.

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović, na početku sjednice, podnio je prijedlog da se sa dnevnog reda skinu zahtjevi za smjenu Carevića i Radovića. Ti prijedlozi nijesu dobili potrebnu većinu prisutnih odbornika.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da je izlaganjem Pribilovića prekršen poslovnik.

“Mi smo spremni da upotrijebimo sve načine koji su u skladu sa zakonom, a neki su spremi da upotrijebe sve načine”, navela je Ivanović.

Uoči sjednice ulazak u salu nije dozvoljen odborniku Crnogorske Vladimiru Bulatoviću, kojeg je predsjednik Opštine Budva Marko Carević ranije smijenio sa mjesta potpredsjednika Opštine.  Bulatović je ponovio da je riječ o nezakonitoj smijeni i naveo da je dobio poziv za sjednicu.

Prethodno sjednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije održana ni danas, zbog nedostatka kvoruma. Sjednici, pod šatorom, je prisustvovalo 15 odbornika.

Sjednica o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti zakazana po hitnom postupku, ni početkom februara ove godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici tada nisu prisustvovali odbornici DPS-a, Crnogorske, Građanskog pokreta URA i SD-a.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније