Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2020. 15:34 >> 15:32
2

VOJVODIĆ NA SLOBODI

LP: Razočarani, poštujemo odluku suda

Liberalna partija najdublje je razočarana postupkom sudije za istrage u Osnovnom sudu u Podgorici koji je pustio na slobodu počinioca uništavanja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom Lazu, saopšteno je iz te partije.

"Poštujemo odluku sudije bez obzira što mislimo da je ovakav čin nedopustiv i unosi zebnju među građane Crne Gore jer anulira rezultate koje je Uprava policije postigla u brzom otkrivanju i lišavanju slobode počinioca ovog sramnog djela", navodi se u saopštenju LP.

Liberali izražavaju čuđenje da je sudija za istrage mogao da pusti na slobodu osobu koja je, kako su kazali, svojim nedjelom uzbunila cjelokupnu crnogorsku i regionalnu javnost dovodeći u pitanje cjelokupnu antifašističku prošlost i ideale naših predaka.

"LP je zabrinuta da će se poslijedice ovakve odluke još gnusnije i radikalnije krenuti na sve slobodarsko u Crnoj Gori, a otvaraju se vrata za sve naredne pokušaje profašista da ruše tekovine NOB-a i da besramno izazivaju nove talase mržnje i sukoba. Za djela koja su minorna u odnosu na ovo koje je počinjeno na Ravnom Lazu određuje se pritvor od 30 dana,bez obzira na činjenicu da se radi o počiniocu učeniku, bezmalo maloljetnoj osobi što u nama izaziva još veću zebnju,jer ne može se govoriti o izolovanom incidentu već o trajnim napadima na antifašističku Crnu Goru organizovanim u kleronacionalističkim krugovima", navodi se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније