Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

26. 05. 2020. 13:08 >> 13:06
10

SNP O ZATVARANJU GRANICA

Odluka Vlade na štetu turizma Crne Gore

Najava premijera Duška Markovića da će u narednim danima Crna Gora otvoriti granice za one zemlje koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, pokazuje da Vlada Crne Gore ne razmišlja dugoročno, i ide na štetu interesima države, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji.

Marković je rekao da će granice biti otvorene za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 na 100.000 stanovnika, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Albanija, Grčka, itd.

"Na ovaj način država Crna Gora vrši jasnu i potpuno otvorenu diskriminaciju u odnosu na turiste iz Srbije, koji su tradicionalno najbrojniji na našim destinacijama, kao i prema svim onim građanima Srbije koji imaju porodice, rođake, prijatelje, ali i imovinu u Crnoj Gori. Očigledno je da državni vrh Crne Gore ne razmišlja dugoročno, već dozvoljava da se trenutne političke tenzije između rukovodstava dviju država, koje su najviše izazvane usvajanjem spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, preliju i na sve ostale segmente naših odnosa", ističu u SNP.

Kako ističu, ovako tvrdoglav i kratkovid stav samo ide na štetu Crne Gore, jer će izgubiti vjerne goste koji su godinama unazad najprisutniji u našim turističkim centrima tokom ljetnje sezone, a posebno na primorju.

"Umjesto toga, građanima Srbije je upućena nedvosmislena poruka da, umjesto u bratskoj i prijateljskoj Crnoj Gori, ljetovanje provode u Grčkoj, Hrvatskoj, Turskoj i drugim državama, koje će svakako znati bolje da cijene njihovo povjerenje. U doba kada se države širom svijeta bore za svakog gosta i za svaki euro, mi se odričemo velikog broja turista koji su decenijama ostavljali veliki dio svog novca upravo u Crnoj Gori i uveliko doprinosili našem turističkom prometu", naglašava se u saopštenju SNP-a.

SNP je pozvala Vladu da još jednom dobro razmotri ovaj potez, da se okane političke euforije i ubiranja političkih poena uoči izbora kreiranjem problema tamo gdje ih nema, već da razdvoji ekonomiju i potrebu osnaživanja turističke privrede od dnevno-političkih tema i aktuelnosti.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније