Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

(Antena M,CdM)

25. 05. 2020. 22:47   >>  23:39 27

ZATVORENA GRANICA

Kampanja medija iz Srbije zbog odluke Vlade CG

Nakon što je danas premijer Duško Marković najavio da će Crna Gora, u skladu sa odgovarajućom procjenom, u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, među kojima su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka, burna reakcija stiže iz Srbije!

Naime, odgovarajući epidemiološki kriterijum za sada ne ispunjava Srbija, samim tim granice ne mogu biti otvorene.

Marković je, na konferenciji za novinare, precizirao da je epidemiološki kriterijum za otvaranje granice 25 i manje oboljelih u odnosu na 100 hiljada stanovnika, što Srbija prema zvaničnim izvještajima Instituta ne ispunjava!

Ovo su samo neki od naslova u medijima u Srbiji:

Dačić: Srbija neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori

I srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću nije po volji najava Valde iz Podgorice o otvaranju granica, pa je ocijenio da je to smiješan i besmislen čin. On smatra da je vlada Mila Đukanovića “namjerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore”. I Dačić kao i srpski mediji, je mišljenja da je ovu odluku donio predsjednik države Đukanović.

“To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane “, rekao je Dačić za Blic.

On tumači da je, crnogorska vlast je zapravo rekla “ne trebaju nam turisti iz Srbije”.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi.

“Kada je o nama riječ, mi smo donijeli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vjernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom”, ističe Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније