Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

25. 05. 2020. 17:22   >>  17:18 1

IZ CRNOGORSKE PORUČILI

Obezbijediti uslove da mladi ostanu u CG

Najveći problem sa kojim se Crna Gora suočava jeste odlazak mladih u razvijene zemlje u potrazi za boljim životom, a poražavajuće je da 70 odsto omladine želi da ode iz države. Treba podsjetiti one koji u naše ime odlučuju da vode brigu o mladima i da stvaraju ambijent koji pruža prosperitet na svakom polju, poručuju u Crnogorskoj.

Kako se ističe u saopštenju koje je potpisao Stefan Kaluđerović, član Predsjedništva Crnogorske, to treba hitno mijenjati i stvoriti mogućnost mladima da kroz kvalitetne obrazovne institucije stiču znanja i vještine i primjenju ih na našem tržištu rada uz uslove koji će im garantovati pristojan život.

"Mladi od Crne Gore traže da kompletan sistem obrazovanja bude konkurentan sa svjetskim standardima kao i da imamo dobre uslove obrazovanja na svim nivoima. Treba omogućiti i podržati dodatna školovanja na svjetskim prestižnim fakultetima, uz uslov povratka u domovinu koja će im dati sigurnu ekonomsku budućnost. Neophodno je Crnu Goru osloboditi podjela, napraviti mirnu atmosferu u društvu i zajedničku domovinu svih onih koji u njoj žive, a mlade ljude uključiti u sve procese odlučivanja, jer je to ono što oni žele i što im je potrebno", naglašava Kaluđerović.

U borbi sa COVID-19 virusom, kaže, pokazali smo da Crna Gora ima sposobne i vrijedne ljude koji su zajedno, predanim radom, odgovorno djelovali i otkrili da u nevolji u nekim oblastima ne zaostajemo za svjetskim standardima.

"Nakon pandemije izazvane koronavirusom okrećemo se saniranju ekonomskih posljedica koje su pogodile sve građane Crne Gore, a ništa manje mlade ljude. Stoga, predlažemo da se studentima koji imaju pravo na korišćenje smještaja i ishrane, do kraja ove nastavne godine obezbijedi besplatan smještaj u studentskim domovima, kao i besplatne usluge ishrane u menzama. Takođe, predlažemo da u toku sljedeće nastavne godine studentima koji steknu pravo na upotrebu studentskih domova i menzi, Vlada obezbijedi korišćenje navedenih usluga po cijenama nižim za 50 odsto od redovnih, kao i da im obezbijedi jednokratnu pomoć u iznosu od po najmanje 50 eura. Tako se pokazuje odgovornost prema omladini koja predstavlja budućnost Crne Gore", zaključuje Kaluđerović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније