Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

25. 05. 2020. 10:50   >>  10:55 5

DEMOKRATE CG

Skrnavljenje spomenika jasan otisak tajnih službi režima

Politička stvarnost u Crnoj Gori nas je poslije toliko godina naučila, da sa svakim procentom pada rejtinga DPS-a, sa svakom aferom ili pogubnim potezom po građane, slijedi lomljenje spomenika, skrnavljenje simbola ili iscrtavanje fasada na zgradama širom države. Međutim, tajne službe režima su potpuno izgubile na kreativnosti, jer nema čovjeka u Crnoj Gori koji ne prepoznaje njihov otisak, rukopis i mastilo", ističe se u saopštenju Demokrata Crne Gore.

Demokrate naglašavaju da je potpuno jasno da su nalogodavci lomljenja ploče na spomeniku u Piperima, isti oni što izdaju naloge za crtanje četiri ocila i "ovo je Srbija" na zgradi Arhiva na Cetinju pred svake lokalne i parlamentarne izbore, isti oni što su naložili lov na omladinu LSCG devedesetih, organizovali deportacije Bošnjaka i Muslimana, naložili maltretiranje Albanaca, raspirivali mržnju prema Hrvatima i huškali na Dubrovnik, vode program šikaniranja i omalovažavaja Srba.

"Već prepoznatljivi tok je da se odmah nakon objavljivanja informacije o skrnavljenju izdaje unaprijed pripremljeno saopštenje DPS-a kojim se oni zgrožavaju atacima na državu i potvrđuju svoj navodno zaštitnički odnos. Međutim, zaštitnički odnos se ne pokazuje unaprijed smišljenim praznoslovljem, niti fraziranjem, već, isključivo, hitnim otkrivanjem počinilaca ovog sramnog čina, a baš to je, gle slučajnosti, jedino čega se vlasti nijesu dosjetile. Oštro osuđujemo ponašanje hibridnog DPS režima koji je krenuo sa udarima na spomenike, državne simbole i vjerske objekte", naglašava se u saopštenju.

Zajednički zadatak je, kako kažu, da svađe ostavimo onima koji su iz svađa sazdani, jer nema veće kazne za njih i svijetlije budućnosti za nas od pomirenja, solidarnosti i zajedništva ljudi svih vjera i nacija.

"Mi pripadamo velikoj porodici evropskih naroda i ne smijemo dozvoliti da naša raznolika kultura i tradicija bude hrana za opstanak autokrata, već bogatstvo i znak našeg prepoznavanja. Crna Gora se uvijek ponosila i ponosiće se svojom antifašističkom vertikalom, a zgražavati pećinskim nacionalizmom", ističe se u saopštenju Demokrata koje je potpisao odbornik u skupštini Glavnog grada Mitar Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније