Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2020. 10:23 >> 10:19

BURZAN

Nedopustivo skrnavljenje temeljnih vrijednosti CG

Socijaldemokrate (SD) najoštrije osuđuju skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu podignutog u slavu boraca koji su podigli Trinaestojulski ustanak.

Članica GO te stranke Snežana Burzan ističe da je prvi ustanak u porobljenoj Evropi jedna od najsvjetlijih tačaka u istoriji Crne Gore, čime su udareni temelji savremenoj crnogorskoj državi.

"Čuvanje nasljeđa antifašizma u Crnoj Gori je obaveza svih i nedopustivo je da se na ovakav način skrnavi jedna od temeljnih vrijednosti na kojima počiva samosvjesna Crna Gora", kazala je Burzan.

Ipak, kako dodaje, ovakvi pokušaji ni na koji način ne mogu ugroziti multietnički, multireligijski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore.

"Jer je ona kroz istoriju više puta odolijevala neljudskim i necivilizacijskim postupcima", navodi se u saopštenju.

Burzan poziva nadležne organe da u najkraćem roku otkriju i procesuiraju počinioce ovog nedjela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније