Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

23. 05. 2020. 10:53   >>  10:48 4

SNP

"Zbog dvostrukih aršina rasformirati NKT"

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozvala je aktuelnu vlast da rasformira postojeći NKT, jer, kako navode, to tijelo odavno ne obavlja funkciju i posao zbog kojeg je formirano.

“NKT kao produžena ruka DPS-a, nastavlja da zbunjuje javnost. Opijeni proslavom 21. maja, uplašeni od toga što naši sveštenici vrše službu, nisu smatrali za potrebnim da se makar oglase povodom okupljanja prije par dana”, poručuju iz SNP-a.

Kažu da su društvene mreže preplavljene slikama nikšićke tuče, pucnjima iz oružja, prijetnjama sveštenstvu u Baru, pa čak i fotkama najužeg rukovodstva aktuelne vlasti.

“SNP najoštrije osuđuje dvostruke, sramotne aršine predstavnika režima za vrijeme okupljanja 21.maja. Zamislite apsurda da je privedena osoba koja je ometala okupljanje, a nije niko od onih koji su bili dio tih i takvih okupljanja. Očigledno da preporuke Ministarstva zdravlja treba da važe samo za opozicione građane i našu crkvu. Zbog čega tužilaštvo i u ovom slučaju čeka poziv DPS-a i nalog koga da privedu? I zato ne treba da se čudimo što svaki izvještaj međunarodnih zvaničnika počinje dijelom o lošem stanju u tužilaštvu i sudstvu, uz sveprisutnu korupciju i kriminal na svim nivoima”, poručuju iz SNP-a.

SNP, kako kažu u saopštenju, već mjesecima ukazuje da sve vrijeme traje otvorena politička kampanja DPS-a, “kampanja protiv crkve, protiv vjere i protiv poštenih i časnih građana”.

“Bruka za državu koja želi da bude dio evropskih porodica. I ranije smo ukazivali da su odluke NKT-a politički motivisane i da ovo paratijelo DPS-a, sastavljeno od DPS-a aparatčika, želi da uređuje život običnih građana do izbora. Davno su se distancirali i od struke i od donošenja opšteprihvaćenih odluka”, poručuju iz SNP-a.

Kažu i da aktuelnoj vlasti narod više i ne vjeruje.

“Pozivamo aktuelnu vlast da prekine ovaj cirkus i rasformira postojeći NKT jer on odavno ne obavlja funkciju i posao zbog kojeg je i formiran”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније