Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

23. 05. 2020. 08:00   >>  07:59 11

JOKOVIĆ

"Optimista sam da ćemo se okupiti"

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Pobjedu da je imao nekoliko sastanaka pojedinačno sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija u vezi sa njegovom idejom da se formira savez za spas Crne Gore, te da postoje pozitivni signali da bi ta inicijativa mogla biti realizovana.

"Nastavljamo dalje konsultacije. Određene saglasnosti postoje i optimista sam da ćemo se okupiti. Osjećam iz tih razgovora da bi moglo da se krene sa mrtve tačke", rekao je Joković.

On je, na pitanje je li bilo zajedničkog sastanka opozicije, kazao da nije, već je obavio razgovore pojedinačno sa nekoliko opozicionih predstavnika. Nije želio da kaže sa kim je razgovarao.

"Detalji će biti poznati u narednom periodu. SNP će, uspjelo ili ne formiranje saveza, obavijestiti javnost šta je bilo sa tom inicijativom i o tome ko je pristao, a ko nije", kazao je Joković.

Na pitanje je li mu prihvatljiv plan kojeg je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić predstavio srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću o zajedničkoj listi svih srpskih organizacija u Crnoj Gori, Joković nije komentarisao takvu ideju, već je kazao da o tome nije bilo riječi na nedavnoj video konferenciji sa Vučićem.

"Niko, ni Vučić, ni Mandić, nije to pominjao. Vučić je govorio o ekonomskom stanju u Srbiji i o tome da pomogne srpskim kulturnim institucijama u Crnoj Gori, a predizborno okupljanje srpskih partija nije bilo tema", dodao je Joković.

Predsjednik SNP-a pozvao je početkom maja sve opozicione partije da uoči predstojećih parlamentarnih izbora razgovaraju i naprave savez za spas Crne Gore.

"Znajući kakva je situacija u opoziciji, pozivam sve opozicione partije da se izdignemo iznad svih dosadašnjih nesuglasica, svađa, rivalstva i da odgovorimo ovom trenutku, da pokažemo da opozicija može, hoće i želi da napravi Crnu Goru boljom nego što je vodi aktuelna vlast", rekao je Joković na konferenciji za novinare.

Poručio je da se nada da će se sve opozicione političke partije odazvati pozivu, jer smatra da svi u opoziciji žele bolje za Crnu Goru.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније