Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

22. 05. 2020. 14:56   >>  14:54 3

UCG

Policija vidi šetnju u tišini, ali ne i masovnu tuču

Da policija, tužilaštvo i NKT selektivno postupaju, pokazuje i incident koje se sinoć desio u Nikšiću. Kako ističu u Ujedinjenoj Crnoj Gori, polusatna lomljava i masovna tuča mladića završila je u mraku, a NKT se nije oglasilo. Nadležni su, pak, privodili 13 funkcionera, članova i simpatizera Ujedinjene Crne Gore, zbog nedavne šetnje u tišini Podgoricom.

"Trinaest naših funkcionera, članova i simpatizera, među kojima i dva poslanika, privođeno je u podgorički Centar bezbjednosti. Za sada smo dobili trinaest prijava, a u proceduri je još četrdeset osoba. Sramno ponašanje policije i tužilaštva, selektivna pravda i partijska obojenost institucija juče su kulminirale. U centru Nikšića, nakon proslavljanja 21. maja, dogodila se kolektivna tuča u kojoj su učestvovale desetine i desetine mladića od kojih su neki ogrnuti u državnu zastavu pesnicama, flašama, stolicama i drugim priručnim sredstvima međusobno dijelili pravdu", navodi se u saopštenju UCG.

NKT je, kako podsjećaju, vanredno zasijedao kada je trebalo osuditi najavljenu šetnju u tišini poslanika Gorana Danilovića, iako je to učinjeno uz poštovanje svih zdravstvenih propisa.

"U slučaju "nikšićke tuče" izvrgnute su ruglu sve sada važeće mjere, ali sramno NKT ne zasijeda vanredno. Koronavirus se izgleda više ne prenosi kapljičnim putem, a kapalo je cijeli dan. Zanimljivo je da se, izgleda ne prenosi ni pesničenjem i raskrvavljenim nosevima. Djeca ne idu u škole, nema polimaturskih i maturskih šetnji, ali zato ima uličnog premlaćivanja i jurnjave, valjda, uz obavezno držanje distance? Dakle, dozvoljeno je dužim rukama i kraćim predmetima premošćavati ovo obavezno distanciranje", ističu u UCG.

UCG traži da Uprava policije hitno saopšti detalje pomenutog obračuna, jer izgovor da nijesu zatekli nikoga na trgu i okolini kada su stigli zvuči tragi-komično!

"U Pljevljima i Andrijevici naša policija i njena Uprava stizali su gdje nijesu bili ni pozvani - sve su imali snimljeno. U šetnjama tišine po Podgorici na svakoj raskrsnici bile su patrole, a u mraku defenderi i specijalci. Niko od nas nije ni slutio da treba napraviti opštu tuču i polomiti baštanske inventare ako želite ostati neprimijećeni. Ukoliko ne budu procesuirani izgrednici iz Nikšića, jasno je da se radi o partijskom skupu DPS-a, nekoj vrsti 'svečarske konvencije' na otvorenom kojom se proslavlja nezavisnost i pobjeda nad koronavirusom", zaključuju u Ujedinjenoj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније