Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2020. 15:25 >> 18:11
6

UPRAVA POLICIJE

Tvrdnje Kneževića još jedan napad na institucije

Uprava policije saopštila je da putem međunarodne pravne pomoći i od strane bezbjednosnih službi nije obaviještena o navodnom pismu Konzulata iz Ciriha o pripremi atentata na poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića. Na osnovu dosadašnjih preduzetih radnji i prikupljenih saznanja, cijene, da je riječ, kako su kazali, o još jednom napadu na nadležne državne organe Crne Gore radi njihove diskreditacije, a koji se ogleda u širenju dezinformacija i neistinitih navoda.

Iz Uprave policije navode da povodom navoda poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića iznijetih u medijima samoinicijativno rade na njihovoj provjeri a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici preduzimaju radnje na utvrđivanju tih navoda.

"Uprava policije putem međunarodne pravne pomoći i od strane bezbjednosnih službi nije obaviještena o spornom dokumentu koji se pominje u medijima, samim tim policiji nije dostupan ovaj dokument u kojem se nalaze iznijete informacije.Policija za sada nema saznanja da bilo koji službenik službi bezbjednosti u Crnoj Gori imao bilo kakve veze sa informacijama koje su iznijete u medijima iz navodnog dokumenta Generalnog konzulata Srbije u Cirihu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da rade na provjeri sadržaja objavljenim u medijima.

Ističu da će, ukoliko se ispostavi da je bilo koji dio navoda istinit, zajedno sa nadležnim institucijama preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

U koliko bude postojala indicija da bilo koje lice ima veze sa iznijetim navodima, bez obzira o kome se radi, ističu da će ono biti predmet provjere u skladu sa pozitivnopravnim propisima.

"Cijenimo, na osnovu dosadašnjih preduzetih radnji i prikupljnih saznanja, da je ovo još jedan napad na nadležne državne organe Crne Gore radi njihove diskreditacije a koji se ogleda u širenju dezinformacija i neistinitih navoda", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније