Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 05. 2020. 14:17   >>  14:34 51

AMFILOHIJE

Đukanović hoće CG da pretvori u satansku zajednicu

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović propovijeda satansku crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu. Amfilohije je dodao da "bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve".

Amfilohije je na liturgiji u Cetnjskom manastiru kazao i da vlast u Crnoj Gori ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put.

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan”, istakao je Amfilohije.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohije je kazao i da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda "nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca".

Dodao je i da predsjednik Crne Gore do danas niej došao da uzme blagoslov od Svetog petra cetinjskog jer, kako je kazao, on za njega ne predstavlja ništa.

Dalje je istakao da predsjednik hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

“I danas u ovo naše vrijeme ovdje se nastavlja to djelo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to nije put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život vječni. To je put smrti, put ništavila”, dodao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko primorski je kako se navodi u saopštenju ponovio da je Franjo Josif bio tiranin i nasilnik, i kaplar koji je nastavio njegovo djelo i razorio sveštenu Crkvu Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca i utamničio njegove mošti u onaj paganski mauzolej, nijesu evropske vrijednosti a da nažalost njima sada hodi Crna Gora.

“Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, čije mošti ovjde cjelivamo, i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora nije nikada išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, čiji su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac. Neko bi njihovim molitvama Gospod i nas utvrdio da hodimo svetim Božijim putem, putem Crkve Božije – Hristovim putem, da hodimo tim putem sami sebi i jedni druge i sav život svoj Hristu Bogu predajući”, zaključio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније