Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 05. 2020. 12:31   >>  12:29 5

SNP

Građanima potrebna stabilnost države

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) pozvali su čelnike crnogorske vlasti da, kako su kazali, prekinu sa silom i odreaguju u skladu sa iskazanom narodnom voljom i potrebama za stabilnošću zemlje.

Iz SNP-a navode da je, kako su kazali, krajnje vrijeme da režim odustane od namjere diskriminisanja vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC, bili oni Srbi ili Crnogorci.

"Krajnje je vrijeme da prestane i obmanjivanje ovog naroda kako nas čeka ružičasta budućnost. Zato mi iz SNP pozivamo čelnike crnogorske vlasti da prekinu sa silom i odreaguju u skladu sa iskazanom narodnom voljom i potrebama za stabilnošću naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Poručuju vlasti da ima šansu da u dijalogu sa najvišim crkvenim velikodostojnicima dođu do pravednog rješenja za SPC i MCP.

"Urazumite se, predsjedniče i ostali vlastodržci, pozovite građane koje ste vi podijelili i posvađali, na međusobno povjerenje i poštovanje, jer su upravo različitosti bogatstvo Crne Gore. Samo je jedna rečenica juče bila dovoljna za smirivanje tenzija, a to je poziv za bratski suživot. Poziv svim akterima društveno-političke scene da sjednu za isti sto i pokušaju u dijalogu da iznađu put iz ove, po svakom pitanju, loše situacije u zemlji", navodi se u saopštenj SNP-a.

Kažu i da je ova vlast naučila da vlada na podjela.

"Propuštena je tako prilika da se tenzije smire, da se pozove na opšte-društveni dijalog i sve to zbog sopstvenih fotelja i šićara. Onaj ko sada potpiruje vatru i obasipa polovinu svog naroda prijetnjama i omalovažavajućim porukama, biće po najlošijem zapamćen u istorijskoj svijesti ove države", zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније