Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

17. 05. 2020. 13:52   >>  15:00 3

CRNOGORSKI POKRET

"Ozbiljno shvatiti prijetnje velikosrpskih nacionalista"

Crnogorski pokret (CP) pozvao je građane, lojalne državi Crnoj Gori i koji je smatraju svojom domovinom, da ozbiljno shvate, kako su kazali, prijetnje koje stižu iz krugova velikosrpskog nacionalizma.

Iz CP su saopštili da im se javljaju članovi i prijatelji kojih ih obavještavaju o "napadima velikosrpskih litijaša na pojedine porodice i pojedince crnogorske nacionalnosti, hrvatske nacionalnosti i pripadnike islamske vjeroispovjesti.

"Na djelu je već viđeni scenario, uz providnu i otrcanu uloge žrtve i ugroženih, kojim se ugrožavaju mirni građani, provocira nasilje, ne bi li se dovelo do širih sukoba, uvlačenja Crne Gore u opšti haos i prizvale druge zemlje iz okruženja i šire u miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore", kazali su iz CP-a.

Oni su pozvali državu, sudske i policijske organe da oštro odgovore na napade i tako preventivno djeluju na eventualne buduće pokušaje.

"Upozoravamo da su lojalni građani Crne Gore revoltirani i da sve više govore o samorganizovanosti, a to nije dobra poruka kad je u pitanju ośećaj sigurnosti u Crnoj Gori, niti je nešto što vodi ka poželjnim scenarijima", upozorili su iz CP-a.

Kako su naveli pored napada na jednu porodicu u Nikšiću i pripadnika islamske vjeroispovjesti u Pljevljima, obavješteni su da su upućivane prijetnje pripadnicima hrvatske nacije i njihovom radiju DUX.

Iz CP su rekli da su svi ti slučajevi prijavljeni policiji.

"Apelujemo na državu i državne organe da se beskompromisno razračunaju sa idejama velikosrpskih aveti da se nasiljem mijenja državno uređenje države Crne Gore i od nje pravi srpski provizorijum, mijenja geoplitička orjentacija Crne Gore i ugrožavaju pripadnici nesrpkih nacionalnosti u multietničkoj Crnoj Gori", navode iz CP-a.

CP je pozvao sve građane, lojalne državi Crnoj Gori i koji smatraju Crnu Goru svojom domovinom, da ozbiljno shvate prijetnje koje stižu iz krugova velikosrpskog nacionalizma.

"Da se manu političarenja dok se Crna Gora jednom za svagda odbrani od te pošasti. Tada možemo, u miru, demokratski, bez stalnog damaklovog mača velikosrpskih nacionalista u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskih nacionalista, u i van Crne Gore, uređivati svoju Crnu Goru", poručili su iz CP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније