Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2020. 16:41   >>  16:38 28

MANDIĆ VUČIĆU

"Vlast vuče zemlju ka građanskim sukobima"

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić putem video konferencije razgovarao je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tom prilikom kazao da postoje veliki problemi, da vlast u kontinuitetu brutalno krši osnovna ljudska prava i slobode srpskog naroda, srpska nacionalna zajednica teško je diskriminisana te da crnogorska vlast svojim potezima "vuče zemlju ka građanskim sukobima".

"Predstavnici političkih, naučnih i kulturnih institucija srpskog naroda iz Crne Gore izrazili su zadovoljstvo zbog toga što su, nakon tri dana nezakonitog pritvaranja, na slobodi vladika Joanikije i nikšićki sveštenici i ocijenili da će režim u narednom periodu pokušati da preduzima slične nasilne akcije protiv Crkve i srpskog naroda i da ponovo treba biti spreman na adekvatan odgovor", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

U ime DF-a to je učinio Andrija Mandić i kazao da bi svima bilo drago ako su proteklih dana, makar malo doprinijeli da režim "odustane od dalje torture nad vladikom Joanikijem i sveštenstvom".

O položaju i perspektivama srpskog naroda u Crnoj Gori, danas na video konferenciji, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mandić je kazao da u Crnoj Gori postoje veliki problemi, "da vlast u kontinuitetu brutalno krši osnovna ljudska prava i slobode srpskog naroda, srpska nacionalna zajednica teško je diskriminisana, a guši se rad srpskih organizacija iz oblasti kulture, nauke i medija".

Lider NSD je naglasio da je važna solidarnost koju prema svojim sunarodnicima iz Crne Gore pokazuju predsjednik Vučić i patrijarh Irinej, i upozorio da crnogorska vlast svojim potezima "vuče zemlju ka građanskim sukobima, a i mitropolit Amfilohije je u Nikšiću istakao da vlast svojim postupcima podstiče sukobe koji se mogu pretvoriti u građanski rat.

"Očigledno je da neko želi da kroz takve sukobe 'oslobodi' Crnu Goru od Srba i Srpske pravoslavne crkve i da nam namijeni sudbinu koju su imali naši sunarodnici u Republici Srpskoj Krajini", rekao je predsjednik NSD.

Mandić je istakao veliku važnost Srbije za privredu i ukupnu ekonomiju Crne Gore.

"Kada su svi zabranili izvoz strateških sirovina, Srbija je to omogućila Republici Srpskoj, CG i Makedoniji, zato i imam obavezu u ime svih građana CG da se zahvalim na takvoj odluci i pomoci", rekao je Mandić.

On je istakao da će nakon promjene vlasti na sljedećim izborima, biti pokrenut veliki ekonomski ciklus.

"Da se planira čitav niz akcija vezano za Luku Bar, rekonstrukcija željezničke infrastrukture na potezu od Bara do Beograda, i da se dovrši izgradnja započetog autoputa, tako što se on neće završiti u nekoj njivi u Boljarima, već će spajati Jadransko more sa Beogradom i Budimpeštom", navodi se u saopštenju.

On je, takođe, kazao da će nova vlast graditi hidroelektranu „Komarnica“ i "Buk Bijela“, ističući da, kako je kazao, EPCG nema većeg strateškog partnera od Srbije, koja diktira ekonomski tempo regiona i u drugim oblastima.

Mandić je na kraju pozvao na što snažnije jedinstvo i solidarnost srpskog naroda.

"Naše srpske organizacije u Crnoj Gori su složne i jedinstvene, jer smo odlučili da uradimo sve što je u našoj moći kako bi zajednički pobijedili na narednim izborima", poručio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније