Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 05. 2020. 14:55   >>  14:54 6

KOPRIVICA

"Policija da položi račun pred pravnom državom"

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica kazao je da se za “torturu i varvarstvo” policije mora položiti račun pred pravnom državom, a da episkop Joanikije i sveštenici moraju biti bezuslovno oslobođeni.

 

Koprivica tvrdi da se u Nikšiću desila eskalacija policijskog nasilja, o kojoj je, kako je naveo, dužan da posvjedoči.

On tvrdi da je ispred stare pošte u Nikšiću sinoć započelo nasilje, “batinanje i udaranje” građana koji su, kako tvrdi, nenasilno šetali tražeći da se okonča utamničenje episkopa i osam sveštenika.

“I tu su se dio policajaca silovito zaletjelo put građana govoreći vjerovali ili ne "stoko marš odatle", čime su u startu bacili kodeks pod noge”, kazao je Koprivica.

Tvrdi da novinari i snimatelji nijesu bili u mogućnosti da snime brojne scene.

“Dva policajca su 50 metara iza mene vukla čovjeka, a treći ga je pendrekom udarao. Cilj je bilo zastrašivanje, ali to u Nikšiću ne prolazi”, kaže Koprivica.

“Dok sam stao ispred jednog policajca da ga pitam što tako srlja put braće, prijatelja, komšija, drugi nas je ubrzano zaobišao i sasuo biber sprej čovjeku koji je mirno stajao do pošte pored jednog stuba i govorio iskreno očinski -šta to radite ljudi", tvrdi Koprivica.

Od onoga što se dešava u Nikšiću, kaže odbornik Koprivica, zgroženi su svi, uključujući brojne članove i glasače DPS-a čijim potresnim ispovijestima svjedočimo, zgrožene su sve vjere i nacije.

“Progon mora prestati. Za torturu i varvarstvo policije mora se položiti račun pred pravnom državom koja mora profunkcionisati. Episkop i sveštenici moraju biti bezuslovno oslobođeni, jer ta pravna lakrdija i moralna skarednost moraju što prije otići u neslavnu prošlost”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније