Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2020. 12:47 >> 12:45
6

U DF-U OCIJENILI

"Abazović napadima pokušava da dosegne cenzus"

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović otvoreno se veseli i naslađuje torturi kojoj su izloženi SPC, Demokratski front i pravoslavni vjernici, i u ovom teškom trenutku otvara sukob u opoziciji, saopštio je poslanik DF Jovan Vučurović.

Podjećanja radi, Abazović saopštio je juče da Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski fornt (DF) svjesno guraju Crnu Goru u sukobe.

"Da podsjetim, prije svega, mi smo se na Trojičindan zakleli da ćemo po svaku cijenu braniti naše svetinje i DF će tu zakletvu ispuniti, a ako ima onih koji su se zakleli, pa se predomislili sad kad je došlo vrijeme da se zakletva ispuni, oni neka se stide pred Bogom i ljudima. Pravoslavni narod u Crnoj Gori ima mnogo neprijatelja, a to vidimo i po hapšenju vladika i sveštenstva SPC i brutalnim akcijama režima protiv pravoslavnog naroda. Ničim izazvan, Dritan Abazović se otvoreno veseli i naslađuje torturi kojoj su izloženi SPC, DF i pravoslavni vjernici, i u ovom teškom trenutku otvara sukob u opoziciji. Umjesto da se ne miješa u nešto što ga se ne tiče, on pita zašto mi tražimo oslobađanje vladike, čime pokazuje da se ni po čemu ne razlikuje od antisrba iz DPS i da je izjave uskladio sa Milutinom Simovićem ili Senadom Begićem", saoptio je Vučurović.

Kako je kazao, u Crnoj Gori građanističko je isto što i antisrpsko.

"Znamo i da Dritan ovim napadima pokušava da dosegne cenzus na narednim izborima, ali je žalosno da to radi na mržnji prema Srbima, SPC, DF, pravoslavlju", naveo je, između ostalog, Vučurović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније