Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2020. 10:35   >>  10:33 5

SRPSKA ALTERNATIVA

"DF da se ne miješa u crkvena pitanja"

Glavni odbor Srpske Alternative zatražio je da se hitno puste na slobodu episkop budimljansko - nikšićki Joanikije i sveštenici, koji se nalaze u pritvoru.

"Kao politički subjekt čiji je programski prioritet borba za zaštitu prava srpskog naroda u Crnoj Gori u obavezi smo da podignemo glas i izrazimo protest zbog hapšenja jednog od najuglednijih arhijereja naše crkve, pogotovo u situaciji kada po našem dubokom ubjeđenju isti nije bio organizator javnih okupljanja, što mu nadležni stavljaju na teret", saopštila je Srpska Alternativa.

Iz te partije su kazali da su informisani od sveštenstva da nijesu pozivali vjernike na skupove u crnogorskim gradovima, već da je njihovo prisustvo isključivo bilo sa namjerom da spriječi izbijanje incidenata.

"Tako da ne vidimo razlog da se pozivaju na odgovornost. Organizatore ovakvih dešavanja treba tražiti na drugim adresama, a najprije kod onih koji svih ovih godina politički profitiraju navodno braneći srpski narod, te najoštrije osuđujemo miješanje lidera Demokratskog fronta u crkvena pitanja i poručujemo im da se drže dalje od crkve, jer dobro znamo kako prolazi oni koje ova neodgovorna profiterska družina zastupa", saopštila je Srpska Alternativa.

Takođe, pozivaju da se što prije nastavi dijalog o položaju crkve u Crnoj Gori i spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kako bi došlo do obostrano prihvatljivog rješenja.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније