Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 10. 2013. 16:55 >> 16:55

ITALIJANSKI AMBASADOR

Konkretna podrška Crnoj Gori na putu ka EU

Italijanski ambasador Vićenco del Monako izjavio je da Italija pokušava da kroz konkretnu podršku i iskustvom u ključnim oblastima približi Crnu Goru Evropskoj uniji i evroatlanskim integracijama.

Del Monako je kazao da je Italija najveći investitor u Crnoj Gori, i da će se truditi da dovede još više partnera i uspostavi tješenju vezu između dvije države, kako bi se stvorila šansa za dodatni razvoj ekonomskih odnosa.

On je ocijenio da je za Crnu Goru ključno priključenje EU i usvajanje legislative koja se odnosi na savremene evropske tokove.

„NATO i EU su u određenoj mjeri dva paralelna procesa. Pokušavamo da kroz konkretnu podršku i iskustvom u ključnim oblastima približimo Crnu Goru EU i Evroatlanskim integracijama“, kazao je Del Monako.

On je boraveći u Nikšiću, u okviru Ambasadorskog sata, koji organizuje nevladina organizacija Alfa centar, najavio da će se za vrijeme svog diplomatskog mandata u Crnoj Gori posebno truditi da potdstiče saradnju kroz studijsku razmjenu.

„Znamo da u mnogim našim gradovima ima dosta crnogorskih studenata, a cilj je da ih je što više sa obezbijeđenim stipendijama u Italiji. I pored finansijskih ograničenja, trudićemo se da napravimo dalje pomake u toj oblasti“, rekao je del Monako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније