Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

15. 05. 2020. 07:20   >>  07:14 2

SO BUDVA

O smjeni Carevića i Radovića 29. maja

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović zakazao je za 29. maj sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se odbornici izjasnili o njegovoj i smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića, kao i o deklaraciji o poništenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Radović je objasnio da će 29. maja prvo biti održan nastavak tridesete sjednice SO, koja je počela u januaru, na kojoj treba da se glasa o deklaraciji o poništenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koju je predložio Carević.

Nakon toga, kako je objasnio, biće održane još dvije odvojene sjednice na kojima će se odbornici izjasniti o inicijativama kojima Crnogorska, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i nezavisni odbornik Stevan Džaković traže njegovo i Carevićevo razrješenje sa funkcija.

Radović navodi i da razmatraju potencijalne lokacije za održavanje zasijedanja, budući da je sala Skupštine opštine neuslovna za držanje fizičke distance, na čemu insistiraju epidemiolozi i Nacionalno koordinaciono tijelo.

Radović tvrdi i da iz Instituta za javno zdravlje još nijesu dostavili detaljan odgovor na raniji dopis kolegijuma predsjednika SO kojim su tražene preporuke kada se, gdje i pod kojim uslovima može održati zasijedanje lokalnog parlamenta.

"Problem je samo lokacija. Toj sjednici treba da prisustvuje 75 osoba, a imamo još i zainteresovane građane, vjerovatno i predstavnike civilnog sektora i veliki broj medija",rekao je Radović Pobjedi.

Zakazivanju sjednice prethodio je sastanak šefova odborničkih klubova koji su ubrzo napustili predstavnici Crnogorske, DPS-a i SD-a.

Kako saznaje Pobjeda, sjednicu su napustili, jer se ne slažu sa odlukom da se u dnevni red sjednice, na kojoj treba da dođe do provjere povjerenja Careviću i Radoviću, uvrsti i deklaracija o poništenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U međuvremenu su se zajedničkim saopštenjem oglasili predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović i nezavisni odbornik Stevan Džaković navodeći da je zakazivanje sjednice 29. maja suprotno volji deklarisane većine u lokalnom parlamentu.

Tvrde i da Carević i Radović obmanjuju javnost ostavkama koje su u srijedu potpisali, a koje, kako kažu, danas ne važe.

"S obzirom na osjetljiv momenat za sveukupni razvoj crnogorskog društva i države, uticajem retrogradnih politika, dužni smo da odgovornim pristupom spriječimo dalje podjele koje nas vraćaju u prošlost, te nećemo komentarisati teme koje pokušavaju da se nametnu u Skupštini, a vezane su za vjerska pitanja", naveli su oni u saopštenju.

DPS će pokušati da zakaže posebnu sjednicu SO

Demokratska partija socijalista će, sa većinom koju ima sa Crnogorskom, Socijaldemokratama i nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem, u narednih nekoliko dana zakazati posebnu sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo isključivo o razrješenju predsjednika Opštine i Skupštine opštine Marka Carevića i Krsta Radovića, nezvanično saznaje Pobjeda.

Ovu informaciju nije potvrdio ali ni demantovao predsjednik opštinskog odbora DPS-a Predrag Jelušić. On je Pobjedi kazao kako će u naredna dva dana biti organizovan sastanak unutar potpisnika inicijative na kome će odrediti dalji raspored koraka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније