Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

12. 05. 2020. 07:04   >>  07:06

OPŠTINA BUDVA

IJZ odobrio sjednicu, Carević prikuplja potpise

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša obavijestio je opštinsko rukovodstvo u Budvi da je, uz pridržavanje proporuka o fizičkom distanciranju, održavanje sjednica lokalnog parlamenta moguće, saopšteno je Pobjedi iz budvanske vladajuće koalicije.

Mugoša je, kako saznaje Pobjeda, dopis u kome se ovo navodi Opštini uputio dan prije nego što je na kolegijumu predsjednika Skupštine Opštine odlučeno da se obrate Institutu za javno zdravlje sa zahtijevom da im dostave preporuke da li se, kada, gdje i pod kojima uslovima može održi zasijedanje na kome bi se razmatrali prijedloži o razriješenju predsjednika Opštine i Skupštine Opštine Marka Carevića i Krsta Radovića.

Da je dopis Mugoše u Opštinu stigao dan prije održavanje kolegijuma predsjednika SO Budva potvrdio je i predsjednik Opštine Marko Carević.

Carević navodi i kako njegovu inicijativu o skraćenju mandata lokalnog parlamenta i organizovanje prijevremenih izbora još nijesu potpisali odbornici Demokrata uz obrazloženje kako treba sačekati zvaničan stav Instituta za javno zdravlje.

"Zamislite koji je to apsurd da dan nakon što nas Boban Mugoša obaviještava da je održavanje sjednica moguće uz poštovanje fizičke distance, kolegijum šalje zahtijev u kome ih pita možemo li da održimo sjednicu", rekao je Carević Pobjedi.

Carević navodi i da se iza nedavnog stava Demokrata da će se politička kriza u Budvi riješiti ukoliko i on i Krsto Radović podnesu ostavke, zapravo krije pokušaj te partije da ponovo svoj kadar dovedu na čelo Opštine.

"Cilj tog predloga je da eliminišu mene. Ja sam im rekao da ako sam samo ja problem, onda problema nema", rekao je Carević.

On je najavio i kako je za danas zakazan sastanak koalicionih partnera kako bi razmotrili predlog Demokrata o ostavkama.

Carević ističe i kako je spreman na sve kako bi spriječio da se u Budvi ponovi kotorski scenario.

"Ja mislim da je najpoštenije da se ovo riješi na izborima. Izbori nas svakako čekaju, a ovako ne dobijamo ništa. Možemo samo da dozvolimo da vlast korupcijom preuzme DPS", zaključio je Carević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније