Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 10. 2013. 09:09   >>  09:10 5

KACIN UPOZORAVA

Parada ponosa test za poglavlja 23 i 24

Crna Gora će u decembru otvoriti poglavlja 23 i 24, uvjeren je evropski parlamentarac Jelko Kacin. Ipak, upozorava da će test spremnosti biti Parada ponosa 20. oktobra.

 

On je upozorio da se incidenti iz Budve ne smiju ponoviti u Podgorici, kao ni blaga reakcija nadležnih, kojom bi se, kako je rekao, država izblamirala.

Nakon što je Vlada usvojila pregovoračke pozicije za poglavlja 23 i 24, Kacin je Radiju Crne Gore rekao da će Crna Gora u decembru otvoriti ključna poglavlja.

„Ne može biti pregovora bez pregovaračke pozicije. Zato je odluka Vlade korak dalje ka otvaranju poglavlja, koja se odnose na vladavinu prava. Ja se iskreno nadam da će se to u decembru i desiti“, kazao je Kacin.

Upitan da prokomentariše to što je vrhovno državno tužilaštvo odbacilo većinu krivičnih prijava protiv funkcionera DPS-a u slučaju afere "Snimak", Kacin je rekao da se "poglavlja 23 i 24 odnose upravo na nezavisnost pravosuđa".

"Zato ja ne želim da komentarišem odluku crnogorskog Tužilaštva“, poručio je on.

Kacin, ipak, upozorava da će test spremnosti Crne Gore za otvaranje poglavlja 23 i 24 biti Parada ponosa, zakazana za 20. oktobar.

„Prajd će biti lakmus papir, koji će jasno odgovoriti na pitanje da li ćete ključna poglavlja otvoriti do kraja godine“, pojasnio je Kacin.

Incidenti iz Budve se, kako je naglasio, ne smiju ponoviti u Podgorici.

"U Budvi se izblamiralo crnogorsko društvo, a blamaže države Crne Gore nastupila je kada su napadačima na LGBT osobe izrečene simbolične kazne kao da su platili ulaznice da mogu da prebijaju učesnike parade“, rekao je Kacin.

Bojana Milićević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније