Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2013. 22:38 >> 22:45

REAGOVANJE

DPS: SNP na pogrešnom kolosjeku

Socijalistička narodna partije Crne Gore potvrdio je da je i dalje snažno posvećen prevaziđenoj političkoj doktrini, te da se i dalje kreće pogrešnim kolosjekom, navodi se u reagovanju cetinjskog odbora Demokratske partije socijalista DPS.

Socijalistička narodna partija optužila je danas lokalnu vlast na Cetinju i gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića da se stavlja na stranu Crnogorske pravoslavne crkve i time, kako su naveli, krši ustavno određenje da su vjerske zajednice odvojene od države.

"Poruka gradonačelnika Bogdanovića, da polaganje kamena temeljca predstavlja novi momenat u crnogorskoj istoriji, koja je prilično 'iskrivljena' u saopštenju OO SNP, poruka je uvažavanja ogromne većine građana Crne Gore, njihove potrebe i zahtjeva. To je poruka uvažavanja neraskidive veze Cetinja i Crne Gore, njenih simbola i duhovne snage", poručuju iz DPS-a.

Kažu da Bogdanovićeve poruke ne razumije jedino SNP i njen Opštinski odbor na Cetinju

"Koji umjesto poštovanja razlika izriče sudove kritike i krivi gradonačelnika što poštuje građane Cetinja i ne zatvara oči pred realnošću i zahtjevima budućnosti Crne Gore", navode u DPS-u.

U toj stranici kažu da su i DPS i Bogdanović napravili jedini mogući gest prilikom polaganja kamena temeljca za Crkvu Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, osnivača i utemeljivača Cetinja kao Prijestonice Crne Gore.

"Po nama, bila je to dužnost svih nas, ali niti smo krivili ni osporavali bilo koga zbog izbora svog ponašanja. A Cetinje će to najbolje ocijeniti i vrednovati. Zato uprkos 'dobronamjernim' savjetima OO SNP Cetinje, DPS nema namjeru da se bavi drugim političkim strukturama i razlozima njihovog nepojavljivanja na navedenom skupu", poručuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније