Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 05. 2020. 17:48   >>  17:47 1

DPS KRITIKUJE NOVSKU VLAST

"Mjere bez namjere da se pomogne građanima i preduzetnicima"

Predsjednik Opštine Herceg Novi prekršio je više važećih zakonskih propisa i donio set nekih mjera, bez namjere da stvarno i konkretno pomogne građanima i preduzetnicima u periodu krize izazvane pandemijom virusa Covid-19, saopštio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.

To, kako su kazali, potvrđuje Zaključak objavljen danas na zvaničnom sajtu Opštine.

"O pravoj namjeri gospodina Katića sudiće građani. Kao najjači odbornički klub, u najvišem zakonodavnom tijelu u Opštini, moramo voditi računa o poštovanju zakona. Zato zahtjevamo hitno zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi raspravili realne i održive mjere podrške", navod se u saopšteju OO DPS Herceg Novi.

Poručili su da se koalicija na vlasti u Herceg Novom opredijelila da krši zakon i pokuša da izbjegne sjednicu Skupštine zato što bi se na sjednici u potpunosti ogolile činjenice "poput: enormnih isplata varijabilnog dijela zarade kao načina nagrađivanja političkih poslušnika, isplaćenih prekovremenih sati, isplaćenih naknada raznim fantomskim komisijama, neznanja i nestručnosti koji vladaju u redovima posvađane koalicije".

"Znajući šta je sve Predsjednik Opštine Stevan Katić do sada radio, ni malo nas ne čudi da uz pomoć novoimenovanog, građanima nepoznatog i očigledno veoma povučenog i ćutljivog Predsjednika Skupštine, više od tri mjeseca izbjegava zakazivanje sjednice Skupštine. I laičkim osvrtom na tzv. mjere podrške vidi se da ne postoji stvarna namjera da se na realan i održiv način pomognu građani i preduzetnici", piše u saopštenju.

Tokom tri godine, kako su naveli, vladajuća koalicija više puta je povećala porez na nekretnine, pravdajući svoju odluku potrebom ekonomskog razvoja.

"Kako su dobro razvili Herceg Novi najbolje pokazuje podatak da je Herceg Novi na 18 mjestu od 23 opštine u Crnoj Gori. Iza nas su samo Šavnik, Andrijevica, Petnjica i Gusinje. Neznavena i posvađana koalicija i dalje drži turističku taksu od 1 eura. Nestadoše finansijske rezerve Turističke organizacija i Parking servisa? Više niko i ne zna čime se uopšte bavi Agencija za izgradnju? Hoće li predloženje smanjenje visokih komunalnih taksi "samo dok zvanično traje epidemija" zaista pomoći ugostiteljima i ostalim privrednicima?", pitaju se u hercegnovskom DPS-u.

Kazali su da je jasno da gradska vlast pokušava da odgovornost prebaci na Vladu Crne Gore.

"Tražite odlaganje obaveza prema državnom budžetu za sve zaposlene koje ste vi zaposlili, i ne brinete kako će Država isplatiti one koji kvalitetno i stručno rade u zdravstvu, školstvu, vojsci ili policiji. Zbog neracinalnog i rasipničkog ponašanja prekoračili ste zakonom utvrđenu mjeru dozvoljenog zaduženja Opštine, i sada tražite od Vlade da izmjeni Zakon da bi ste se dodatno zadužili. A ko će vraćati te dugove? Sada vam ne smeta Crna Gora i sa punim pravom računate na fond koji treba da vam obezbjedi država kako biste i dalje opstali u svijetu vaše virtuelne ekonomije. Mi se pitamo koji je to fond koji će obezbjediti opština iz svojih izvora? U vašim mjerama prepoznata je i namjera da za svoje neznanje i neodgovornost, po ko zna koji put do sada, okrivite drugog", poručuju u DPS-u Herceg Novi.

Istakli su da su građani su prepoznali ozbiljnost i pouzdanost mjera koje su donijeli Vlada Crne Gore i NKT.

"Te mjere prepoznate su u regionu i Evropi. Sigurni smo da će građani Herceg Novog prepoznati pravo lice vaših mjera - mjera bez mjere i namjere", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније